Ga naar de inhoud
Entertainment

Alberto Stegeman wint kort geding over laatste aflevering Undercover in Nederland

Alberto Stegeman Beeld © ANP

Alberto Stegeman (52) heeft een kort geding over zijn programma Undercover in Nederland gewonnen. Aan het ANP en RTL Boulevard bevestigt de journalist dat het kort geding vrijdag plaatsvond in de rechtbank in Amsterdam. De laatste aflevering van het huidige seizoen van het SBS-programma mag nu uitgezonden worden.

In een bericht op Instagram schrijft Alberto dat hij donderdag pas wist van het aangespannen kort geding. Een man die in de bewuste aflevering centraal staat, probeerde volgens de presentator de uitzending tegen te houden. Volgens hem is de man in kwestie 'wanbetaler' en 'veroorzaker van dierenleed'.

Alberto
Lees ook:
Alberto Stegeman hoopt dat medewerkers zorgboerderij de gevangenis in moeten

Volgens Alberto was de man vrijdag ook aanwezig in de rechtbank. De journalist bedankt zijn vaste advocaat voor haar hulp om het kort geding zo snel mogelijk voor te bereiden. De rechtbank in Amsterdam was zondagochtend niet direct bereikbaar.

Alberto
Lees ook:
Alberto Stegeman naar Hoge Raad na veroordeling plaatsen nepbom

Met de eerste twee afleveringen van dit seizoen van Undercover in Nederland baarde Alberto opzien. In zijn programma toonde hij aan hoe cliënten van een zorgboerderij in Wedde jarenlang fysiek en mentaal werden mishandeld. Hij noemde de uitzending over de zorgboerderij 'de heftigste undercoverzaak' die hij in zijn carrière heeft meegemaakt.

Alberto Stegeman deelt update over mishandelde bewoners uit zorgboerderij

03:19