Ga naar de inhoud
Entertainment

Carice van Houten thuis na aanhouding klimaatdemonstratie op de A12

Carice van Houten Beeld © ANP

Carice van Houten (46) is weer 'terug thuis' na haar aanhouding bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag. Dat heeft haar agent laten weten aan het ANP. De actrice werd zaterdagmiddag door de politie meegenomen tijdens een demonstratie van Extinction Rebellion.

Bij de blokkade zijn in totaal 1587 klimaatactivisten aangehouden. Volgens de politie zijn 40 mensen opgepakt vanwege strafbare feiten. Zij worden daarvoor vervolgd. De woordvoerder van Carice wil niet laten weten of de actrice wordt vervolgd.

Actrice
Lees ook:
Actrice Carice van Houten opgepakt bij klimaatprotest

Naast Carice kondigden ook onder anderen zangeres MEROL, schrijfster Simone van der Vlugt, zangeres Laskshmi, acteur Sieger Sloot, schrijfster Maartje Wortel en cabaretier Donny Ronny (voorheen bekend als Stefano Keizers) vooraf aan aanwezig te zijn.

Carice
Lees ook:
Carice van Houten schrok van kritiek op klimaatactivisme: 'Deed pijn'

Op Instagram blikt Carice nog even terug op de dag. 'Graag gedaan', schrijft de actrice in haar story. Ook reageert ze op de 'haters'. 'Voor alle haters out there: ik stond vandaag in Den Haag voor het mooiste dat we hebben. Het leven. Ook dat van jullie en jullie kinderen', aldus de actrice. 'Graag gedaan. Dat meen ik. Groetjes van jullie hypocriete k*****wijf.'

Zorgt arrestatie Carice van Houten voor problemen Amerikaanse acteercarrière?

03:41