Ga naar de inhoud
Entertainment

Kim van Blow Up in tranen door onzekerheid: 'Error in mijn hoofd'

Kim in Blow Up Beeld © RTL

Kim wordt in 'Blow Up' erg emotioneel door haar onzekerheid. Maar wat blijkt? Het is nergens voor nodig. Ze wordt weekwinnaar en laat de andere kandidaten achter zich.

"Ik krijg een error in mijn hoofd. Waar ben ik mee bezig?"

De kandidaten moeten deze week een voertuig maken van ballonnen. Een pittige opdracht voor de tweede aflevering. Alle kandidaten hebben moeite met de zware opgave. Vooral Kim vindt het een lastige. Zij moet een taxi knutselen. "Dit wordt niet echt mijn ding", zegt Kim. "Ik krijg een error in mijn hoofd. Waar ben ik mee bezig?"

Even later kan ze haar tranen niet bedwingen. Aan presentatrice Leonie ter Braak vertelt ze wat er aan de hand is. "Ik vind het een beetje spannend. Gewoon onzekerheid, dat is het meer." Leonie slaat een arm om haar heen en troost haar. "Ik wil niet weg. Dit zou wel mijn struikelblok kunnen zijn", gaat Kim verder. Nadat ze een tissue heeft gekregen van Leonie gaat ze met opgeheven hoofd door. "Ik heb een spreuk in mijn hoofd: gaat niet, bestaat niet. Het gaat je lukken. Je kan dit."

Deze
Lees ook:
Deze kandidaten gaan knallen in nieuw seizoen Blow Up

Dan krijgt Kim de smaak te pakken. "Ik voel me wel beter." Leonie ziet ook dat het beter gaat met haar en geeft Kim een plaagstootje. "Misschien ga je wel naar huis, dan moet je weer huilen." Daar kan Kim wel om lachen. "Ja, denk ik wel."

De jury is onder de indruk van de taxi van Kim. "Ik heb me eigenlijk weer voor niks druk zitten maken." Het zorgt ervoor dat ze weekwinnaar wordt. En dat zorgt wederom voor tranen bij Kim. "Ik ben wel helemaal blij natuurlijk." 

Martijn
Lees ook:
Martijn Krabbé en Leonie ter Braak presenteren nieuw seizoen Blow Up

Helaas is het voor Birgit niet genoeg. Zij moet de show verlaten nadat ze in de Blow Out - de eliminatieronde - compleet in de stress schiet van de opdracht om een trofee te maken. Haar creatie wordt het minst goed beoordeeld, dus moet zij het veld ruimen. "Er gaan zo veel woorden door m'n hoofd, ik weet niet waar ik moet beginnen." Ze kan haar tranen niet bedwingen. Bekijk hieronder het interview met Birgit. 

Birgit raakte volledig in paniek bij bekeropdracht

03:38

Blow Up zie je elke zaterdag om 20.00 uur bij RTL 4.