Ga naar de inhoud
Entertainment

Het Onbekende gaat de grens over: format verkocht aan België en Frankrijk

Renze Klamer in Het Onbekende Beeld © RTL/Jasper Suyk

Het RTL-programma 'Het Onbekende' is niet langer onbekend in Frankrijk en België. RTL maakt zojuist bekend dat het adventure reality-format is verkocht aan de twee landen. Ook daar blijft de vraag: durf je te kiezen voor het onbekende?

"Er is wereldwijd veel vraag naar authentieke, psychologische reality"

Het programma, dat is ontwikkeld door IDTV in samenwerking met de creative unit van RTL, is na de internationale hit De Verraders het tweede format van deze succesvolle samenwerking. Het heeft sinds de start bij RTL 4 twee weken geleden een groot aantal vaste kijkers opgebouwd. En dat blijft niet onopgemerkt in andere landen.

"Het ontwikkelen van eigen formats en co-creatie is én blijft voor ons een van de belangrijkste speerpunten", aldus Peter van der Vorst, directeur content RTL, in het persbericht. "De creatieve samenwerking tussen onze creative unit en IDTV is een prachtig voorbeeld hiervan en eentje om trots op te zijn. Na De Verraders gaat nu ook Het Onbekende de landsgrenzen over."

Team
Lees ook:
Team bekend laat steek vallen in Het Onbekende: 'Dan zakt de moed je in de schoenen'

Jasper Hoogendoorn, creatief directeur IDTV, vindt het ook 'geweldig' om te zien dat na het internationale succes van De Verraders ook Het Onbekende zo goed aanslaat. Hij vertelt: "Inmiddels zijn de opnames voor België in volle gang, Frankrijk volgt binnenkort en we zijn met meerdere landen in gesprek om ook daar het format uit te rollen. Er is wereldwijd veel vraag naar authentieke, psychologische reality. Veel mensen verlangen naar avontuur en nieuwe impulsen in hun leven en Het Onbekende speelt daar goed op in."

Het Onbekende is elke vrijdagavond om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Renze Klamer moest zijn kinderen twee weken missen voor opnames

01:24
Kandidaten
Lees ook:
Kandidaten Het Onbekende werden van straat geplukt: 'Uur om spullen te pakken'