Ga naar de inhoud
Entertainment

Rob Goossens verklaart succes klustelevisie: 'Kan er hele avonden naar kijken'

Rob Goossens Beeld © ANP

De hamers en verfkwasten vliegen je om de oren op televisie: klus-tv is namelijk helemaal hot. Van 'Kopen zonder Kijken' tot 'De Moeite Waard?!' en van 'Eigen Huis en Tuin: Lekker Leven' tot 'Vtwonen: Weer Verliefd op je Huis'. Je kunt er gewoonweg niet omheen. Maar wat maakt dit soort programma's nou zo populair? Rob Goossens (32) denkt het te weten. "Ik kan echt hele avonden naar verbouwtelevisie kijken", biecht hij op.

"Ik ga iedere keer weer voor de bijl"

"Ik hou ervan", zo valt Rob met de deur in huis in De BLVD Podcast. "Het allerlekkerste aan die programma's vind ik dat er dan een moment is dat je op het dieptepunt van de ellende zit. Dat kan zijn omdat je begint met een afschuwelijke bouwval met een kitscherig interieur, maar het kan ook zijn dat alles gesloopt is en dat je die mensen naar elkaar ziet kijken van: oké, en nu? Dan wil je natuurlijk weten: hoe gaat het dan worden? Ik ga iedere keer weer voor de bijl."

Bob
Lees ook:
Bob Sikkes licht tipje van de sluier op over De Moeite Waard?!: 'Mensen gaan finaal onderuit'

Rob kijkt voor zijn werk veel tv, maar van klustelevisie wordt hij het gelukkigst. "Er zijn heel veel programma's waarvan ik het einde niet haal, omdat ik dan toch afgeleid word. Maar bij bouwtelevisie haal ik altijd het einde, want ik wil gewoon zien hoe het afgelopen is."

Beluister De BLVD Podcast hieronder via Spotify. 

Alex
Lees ook:
Alex van Kopen zonder Kijken over pleegouder zijn: 'Het is niet altijd makkelijk'

Of bekijk de videoversie:

De BLVD Podcast #29: De wondere wereld van televisiecontracten en niemand heeft trek in Nick, Simon en Kees

37:48