Ga naar de inhoud
Entertainment

Glennis Grace bijna klaar met taakstraf: 'Krabbel langzaam weer op'

Glennis Grace Beeld © ANP

Glennis Grace (44) krabbelt langzaam weer op na een 'heftige tijd'. Dat zegt de zangeres in een interview op het YouTube-kanaal van Andy van der Meijde (43). "Maar dat heb ik wel aan mezelf te danken", geeft Glennis toe. Inmiddels heeft ze de taakstraf die ze opgelegd heeft gekregen door wat er allemaal is gebeurd in de Amsterdamse Jumbo er bijna op zitten.

"Ik denk dat wanneer mijn taakstraf erop zit, dan kan ik het afsluiten"

"Het is gewoon uit de hand gelopen en dat had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Maar what can I say?" blikt Glennis terug op het incident in de Jumbo. Daarvoor kreeg de zangeres uiteindelijk een taakstraf van 200 uur opgelegd. "Ik ben bijna klaar. Ik heb het drie keer in de week gedaan", zegt ze daarover.

Waar deed Glennis dan haar taakstraf? "Op een begraafplaats ergens. Drie keer in de week, zes uurtjes per dag. En ik ben in een hele leuke ploeg terechtgekomen met allemaal Amsterdammers." Aanvankelijk zou Glennis in een verzorgingstehuis haar straf uitvoeren. "Dat is in de media gekomen en daar had iedereen ook iets over te zeggen."

'Glennis
lees ook:
'Glennis Grace kan imago oppoetsen als ze toch schadevergoeding betaalt'

Na het hele incident had Glennis 'gek genoeg' een clubtour die wat haar betreft door moest gaan. "Ik had toen zoiets van: ik ben in eerste instantie ook zangeres. Ik wilde mijn bandje niet laten. Die waren ook afhankelijk van mij. Ik wilde gewoon doen wat ik het allerliefste doe en waar ik goed in ben. En dat was gewoon zingen. Ik had zoiets van: come on. Nu, juist op dit moment, heb ik het podium nodig. Voor mij was het belangrijk dat ik dat wel liet doorgaan op dat moment."

Momenteel ligt haar werk als zangeres 'best wel stil'. "Ik denk dat wanneer mijn taakstraf erop zit, dan kan ik het afsluiten. Ik hoop ook voor mezelf, maar ook voor de mensen die me weer gaan boeken."

Glennis
lees ook:
Glennis Grace geeft eerste reactie op straf voor geweld in Jumbo

Daarnaast heeft Glennis aardig wat vriendschappen verloren door alles wat er is gebeurd. "Ik denk dat ik dat het allerergste vond van alles. Ik ben niet een type dat heel veel mensen toelaat. Dus als ik je toelaat is het real", zegt ze. "Dan ga ik voor je door het vuur. Er zijn er toch wel een paar geweest, die me inderdaad in mijn privéleven gewoon gecanceld hebben. Dat vind ik nog steeds heel pijnlijk, maar ik heb het ook een plekje gegeven. En nogmaals, ik verdien niet de schoonheidsprijs. Maar dat was wel een van de dingen die me veel gedaan heeft."

Glennis Grace geeft eerste reactie op straf voor geweld in Jumbo

00:51