Ga naar de inhoud
Entertainment

Duncan Laurence niet betrokken bij songfestivalevaluatie AVROTROS

Duncan Laurence, Mia Nicolai en Dion Cooper en vriend Duncan Beeld © ANP

Duncan Laurence (29) is niet betrokken bij de evaluatie van het Eurovisiesongfestival van AVROTROS. Dat laat het management van de zanger, die de Nederlandse inzending Mia Nicolai (27) en Dion Cooper (29) heeft begeleid, desgevraagd weten aan het 'ANP'.

"We zijn eerst aan het kijken waar het beter kan en moet"

Mia en Dion beleefden in aanloop naar het songfestival in Liverpool een roerige periode. Het duo zong vals tijdens de twee eerste live-optredens en besloot daarom het nummer 'Burning Daylight' tijdens het evenement anderhalve octaaf hoger te gaan zingen. Laurence kreeg kritiek omdat hij volgens veel mensen meer voor het onervaren tweetal had kunnen doen en ook werden vraagtekens gezet bij het selectieproces van AVROTROS.

AVROTROS:
lees ook:
AVROTROS: eerst evalueren voordat artiesten zich weer kunnen melden

De omroep liet nadat Nicolai en Cooper zich in de eerste halve finale niet hadden gekwalificeerd voor de finale weten de komende tijd uitgebreid te gaan evalueren. Als die evaluatie is afgerond kunnen artiesten zich weer aanmelden om Nederland te vertegenwoordigen in 2024. "We doen dus zeker weer mee", zei een woordvoerster. "Maar we zijn eerst aan het kijken waar het beter kan en moet. Dat maken we binnenkort bekend en daarna openen we de inschrijving."

Dion
lees ook:
Dion Cooper laat songfestival bezinken op vakantie in Frankrijk

AVROTROS doet opvallende uitspraak over mislukt songfestivalavontuur Mia en Dion

01:25