Ga naar de inhoud
Entertainment

Stefan maakt flinke fout in laatste minuut Blow Up: 'Kan wel huilen'

Blow Up Beeld © RTL

Het nieuwe seizoen van ‘Blow Up’ is onder het toeziend oog van Martijn Krabbé (55) en Leonie ter Braak (42) van start gegaan; zeven enthousiaste ballonartiesten gaan de komende weken de strijd met elkaar aan. De eerste opdracht wordt door de meeste kandidaten succesvol afgerond, maar bij de tweede maakt Stefan in de laatste minuut een fout die grote consequenties heeft...

"Aan punt één van de opdracht heb je gewoon niet voldaan"

In de eerste opdracht van het nieuwe seizoen Blow Up moeten de kandidaten een boomdier maken met niets meer en niets minder dan ballonnen. "Wat is ook alweer een boombewoner en wat voor dier zit er ook alweer in een boom?" vraagt Kim zich af. Ook voor de andere kandidaten is het niet meteen helder wat ze gaan maken.

Na een uur hard te hebben gewerkt zijn alle kunstwerken af en is het de taak aan ballonartiest Guido Verhoef om de werken te beoordelen. Stefan heeft Guido met zijn boomkikkers volledig overtuigd van zijn talent en daarmee wint hij de eerste opdracht: "Die heb ik in de pocket. Nu de rest nog, maar ik heb even laten zien dat ik toch echt wel wat kan."

Deze
Lees ook:
Deze kandidaten gaan knallen in nieuw seizoen Blow Up

Dat brengt hem meteen een voordeel, omdat ze hun zelfgemaakte ballonwerken in opdracht twee moeten gebruiken. Ze moeten namelijk een scène maken met hun boomdier in de hoofdrol. Omdat Stefan de vorige ronde heeft gewonnen, heeft hij er een goed gevoel bij. Maar in de allerlaatste minuut maakt hij een enorme fout.

Stefan is in de hectiek namelijk vergeten om zijn drie kikkers - de ballondieren waar het verhaal om moest draaien - in de creatie te verwerken. "En dan draai je je om en dan zitten daar drie kikkers", zegt hij. "Dan kan je wel huilen." Stefan baalt enorm van zichzelf en kan niet geloven dat hij dit belangrijke element vergeten is: "Aan punt één van de opdracht heb je gewoon niet voldaan."

Stefan maakt gigantische fout in laatste minuut

03:46

Gelukkig voor Stefan wordt er in de eerste aflevering niemand naar huis gestuurd en kan hij zijn fout in de tweede aflevering dus helemaal goedmaken.

Blow Up zie je elke zaterdag om 20.00 uur bij RTL 4.