Ga naar de inhoud
Entertainment

Moeder Moïse Trustfull is eerder belemmering geweest voor haar carrière

Moïse Trustfull Beeld © ANP

Moïse Trustfull (27) vertelt in de podcast 'De Weg Naar Succes' openhartig over haar leven en haar carrière. Zo onthult ze in een gesprek met presentator Nino Wilkes (27) dat een dochter zijn van een bekende Nederlander echt niet alleen maar voordelen heeft.

"Ik heb alleen maar het idee dat ik nog meer moet presteren, omdat ze al weten wie je bent"

Moïse, de dochter van Koffie Tijd-presentatrice Quinty Trustfull, is vandaag de dag actrice. Hoewel je zou denken dat haar moeder een flinke vinger in de pap zou hebben als het gaat om haar carrière, legt Moïse uit dat dit anders zit. "Wat je vaak ziet is: je ouders zijn je voorbeelden en wat zij doen dat wil je dan ook. Mijn ouders wilden juist heel erg dat ik iets ging doen wat ik echt leuk vond. Dus ik merkte dat ze het eerder wat afhielden dan dat ze zeiden: 'oh, daar moet je wat mee gaan doen.'" Al gauw blijkt echter dat Moïse het leventje in de schijnwerpers enorm ziet zitten. Als kind wilde ze bijvoorbeeld 'overal de hoofdrol in hebben'. "En elke verjaardag liep ik een modeshow. Ik vond in de schijnwerpers staan gewoon heel erg leuk." 

Om toch zelf stappen te maken in haar carrière, besloot Moïse zich achter de rug om van haar ouders in te schrijven bij castingbureaus. Als ze dan audities had, zei ze dat ze 'naar een vriendinnetje toe ging'. 

Quinty
Lees ook:
Quinty Trustfull zet dochter Moïse op haar verjaardag in 't zonnetje

Om de vergelijkingen met haar moeder zoveel mogelijk te vermijden, besluit Moïse te acteren, vertelt ze. "Mijn moeder presenteert dan ga ik acteren. Dan doe ik toch niet hetzelfde als mijn moeder. Want dat krijg je dan vaak te horen: 'Dit doe je alleen, omdat je moeder dat ook doet.'" Toch wordt Quinty's dochter nog steeds met haar vergeleken. "Dan krijg ik het alleen maar heel benauwd. Ik heb alleen maar het idee dat ik nog meer moet presteren, omdat ze al weten wie je bent." Dat er mensen zijn die denken dat Moïse een 'stapje voor' heeft, omdat haar moeder bekend is, vindt ze zelf maar onzin. "Zo voelt het voor mij alles behalve. (...) Uiteindelijk zijn er met mij nog tien andere die auditie doen en over die anderen hebben ze geen mening. Het valt gewoon meer op alles wat ik doe. Of het nou positief is of negatief." 

Momenteel timmert Moïse hard aan de weg om een overstap te maken naar de televisiewereld. "Geef mij maar een microfoon en laat mij maar met een cameraman rondrennen in de studio." 

Moïse
Lees ook:
Moïse Trustfull radeloos door zenuwpijn in been: 'Word er wakker van'