Ga naar de inhoud
Entertainment

Jort Kelder bijzonder openhartig over zijn roerige liefdesleven

Jort Kelder Beeld © RTL

In de nieuwste aflevering van ‘Rooijakkers Over De Vloer’ gaat Art Rooijakkers (46) langs bij ‘de beroemdste kakker van Nederland’, Jort Kelder (58). Op Terschelling ontvangt de presentator Art en bespreken zij onder andere het liefdesleven van Jort.

"Alle hoogte- en dieptepunten verwerk ik allemaal alleen"

Na een dag vol oesters vangen op het wad, wandelen door de duinen en het doen van boodschappen voor het avondeten staan Jort en Art in de keuken van de miljoenenvilla van de voormalig hoofdredacteur van Quote. Met uitzicht op zee komt dan het - toch wat ongemakkelijke - thema liefde voorbij. Een onderwerp waar Jort niet vaak over spreekt in de media, maar nu maakt hij een uitzondering.

Jort
Lees ook:
Jort Kelder voelt zich falen bij Op1: 'Zit daar met de handrem erop'

In het verleden had Jort relaties met zowel onbekende als bekende dames. Zo heeft hij het lange tijd gezellig gehad met Georgina Verbaan en Lauren Verster. Beide dames hebben ondertussen een gezin gesticht, iets wat hijzelf niet ambieert: "Ik ben nooit jaloers geweest op mensen met kinderen. Al dat geschreeuw om je heen de hele dag door." Wel heeft hij ooit nagedacht over het vaderschap: "Natuurlijk, in relaties denk je daar wel over. Verder dan erover nadenken is het nooit gekomen en dat is prima. Ik zou ook niet de beste vader zijn, denk ik."

(Tekst gaat verder onder de video.)

Jort Kelder is bijzonder open over zijn liefdesleven

02:36
Jort
Lees ook:
Jort Kelder vindt Welmoed Sijtsma een van de mooiste vrouwen van Nederland

Op de vraag of de presentator van Op1 zoekt naar een nieuwe liefde antwoordt hij: "Er zijn momenten die je graag zou willen delen. Alle hoogte- en dieptepunten verwerk ik allemaal alleen." In de media is gespeculeerd over een mogelijke fling tussen mede-Op1-presentator Welmoed Sijtsma en hem: "Ze is heel leuk en betoverend, maar nee, ik ben bijna even oud als haar vader. Dat zou een merkwaardig kerstdiner opleveren."

Het is niet zo dat Jort geen aandacht krijgt van de vrouwen: "Opvallend is dat wanneer je bekend bent, er sneller berichtjes binnenkomen via sociale media. Een enkele keer ben ik op zo'n bericht ingegaan. Als ze hier dan op het eiland kwam, viel het toch altijd tegen." De deur naar de liefde blijft wel open: "Als ik iemand leuk zou vinden, kan dat natuurlijk, ik sluit niets uit. Voor nu ben ik alleen en daar ben ik gelukkig mee."

Rooijakkers Over De Vloer kijk je iedere zondag om 21.05 uur bij RTL 4 of zie je bij Videoland.