Ga naar de inhoud
Entertainment

Jorien ter Mors zet kinderwens opzij vanwege spierziekte-gen

Jorien ter Mors Beeld © Videoland

Jorien ter Mors (33) spreekt in 'Special Forces VIPS' openhartig over de spierziekte van haar zus en het gen dat ook zij bij zich draagt. Ze heeft daardoor haar kinderwens al lang geleden uit haar hoofd gezet.

"Ik weet dat al zo lang, dat ik daar vrede mee heb"

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Samen met Thijs van Leeuwen zit Jorien in de laatste fase van de training voor special forces. In de loodzware laatste etappe breekt de voormalig topsportster. Ze vertelt aan Thijs openhartig over het overlijden van haar zus, anderhalf jaar geleden. "Ik had een zus en die had een spierziekte en ik ben drager van het gen", vertelt ze. 

Jorien wil geen kinderen op de wereld zetten door het gen dat zij bij zich draagt. "Als ik kinderen krijg, is de kans 80% dat ze ook die spierziekte krijgen. Ik wil echt geen kind met een spierziekte. Verschrikkelijk met opgroeien. Altijd naar het ziekenhuis." Thijs vraagt zich af of ze dat niet jammer vindt. "Ik weet dat al zo lang, dat ik daar vrede mee heb."

Op1-kijkers
Lees ook:
Op1-kijkers boos dat Jorien ter Mors 'tot tranen wordt gedwongen'

Niet alleen haar zus is overleden. Tien jaar geleden moet ze ook afscheid nemen van haar vader. "Mijn pa is ook overleden, in 2013, aan alvleesklierkanker", vertelt ze. Even later barst ze in tranen uit. De twee moeten een gat graven in de grond om in te overnachten. En dat valt haar zwaar. "Ik heb echt het gevoel dat ik een graf aan het graven ben", zegt Jorien.

Thijs biedt een luisterend oor. "Er zijn al zo veel mensen dood die ik liefheb", vertelt ze. Thijs vraagt of ze niet even pauze wil houden. "Dat maakt het toch niet anders? Ze zijn er toch niet meer", zegt Jorien snikkend. Thijs weet haar te troosten.

Dít
Lees ook:
Dít zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen Special Forces VIPS

De twee volbrengen de laatste etappe met verve. De kanjers krijgen complimenten van de staf. En dat is fijn om te horen. Ze hebben een loodzware training gehad. "Mijn handen zijn kapot, mijn knieën zijn kapot, mijn teennagel gaat eraf vallen, maar het is het allemaal waard. Ik ben enorm blij", vertelt Thijs. Jorien kijkt ook terug op een zware periode. "Ik ben blij dat het voorbij is. Het was een heel mooie ervaring, maar ik ben helemaal kapot."

In de laatste aflevering van Special Forces VIPS: Ik Geef Op blikt Jorien terug op het avontuur. Hierin vertelt ze uitgebreid over de impact die de training over haar heeft gehad.

Volgende week zondag is de reünie-aflevering van Special Forces VIPS te zien bij Videoland. 

Jorien ter Mors gesloopt na winst: 'Begon te hallucineren'

02:16