Ga naar de inhoud
Entertainment

Flipproject zorgt spanningen tussen Majoke en haar zoon Marijn in De Moeite Waard?!

RTL Beeld © RTL

Moeder Majoke en zoon Marijn flippen samen een huis in de derde aflevering van 'De Moeite Waard?!'. Ze willen een woning kopen, slopen, verbouwen én verkopen, met als doel om er een mooi zakcentje aan over te houden. Maar al gauw blijkt dat dat het flipproject voor de nodige spanningen zorgt tussen de twee.

"Ik heb al drie studies gedaan en niet afgerond, maar merk dat ik dit echt leuk vind"

Majoke heeft een leuk moeder-zoonproject op het oog. Ze wil samen met zoon Marijn een Twentse parel scoren om die vervolgens, verbouwd en wel, te verkopen. Ze is gek op het inrichten van woningen, maar heeft voor het kluswerk Marijn nodig. Of die verdeling gesmeerd zal gaan, is nog maar de vraag. "Ik denk dat wij heel goed samen kunnen werken, maar dat moet nog blijken tijdens de verbouwing", aldus Majoke. 

In hun zoektocht stuit het duo op een vervallen woning in Boekelo. Het huis heeft duidelijk nog een hoop liefde nodig, maar Marijn heeft vertrouwen: "Hier zijn we naar op zoek." Ze kopen het huis voor 515.000 euro en stoppen 100.000 euro in de verbouwing. Het huis moet dus voor meer dan 615.000 euro worden verkocht willen Majoke en Marijn er winst op maken.

Slechte
De Moeite Waard?!
Slechte staat huis zorgt voor flinke tegenvaller

Bouwexpert Bob Sikkes en Majoke hebben beiden grootse plannen voor de verbouwing die nauw op elkaar aansluiten. Alleen denkt Bob dat 100.000 euro niet genoeg gaat zijn: "Je mikt op een hoge markt en daar wordt ook wat gewenst." Desondanks bezuinigt Majoke flink op de kosten. Zo besluiten ze om zelf de boel te gaan verven: "Dat scheelt gewoon 10.000 euro." Al met al lopen de extra kosten alsnog op tot 21.000 euro. Om nu nog winst te kunnen maken, moet het huis voor minimaal 636.000 euro worden verkocht.

Marijn voelt zich helemaal thuis in de bouw. "Ik heb al drie studies gedaan en niet afgerond, maar merk dat ik dit echt leuk vind", zegt hij. Maar met je moeder samenwerken is toch wel andere koek. Nu Marijn weer bij zijn moeder in huis woont, zitten de twee voortdurend op elkaars lip. Ze zien elkaar zowel thuis als bij de verbouwing en dat botst af en toe. Hun relatie wordt door het project behoorlijk op de proef gesteld. 

Bob
De Moeite Waard?!
Bob Sikkes blij met eindresultaat: ‘Voelt lekker’

De geflipte woning is haast onherkenbaar na de verbouwing. Bob en makelaar Charles Donkerwolke zijn erg onder de indruk van het eindresultaat. Voor Charles is de vraag niet óf er winst wordt gemaakt, maar hoeveel. Hij schat dat het huis voor minimaal 700.000 euro kan worden verkocht. Die inschatting blijkt juist: het hoogste bod bedraagt 720.375,88 euro.

Voor Majoke was het project zeker de moeite waard: "Het zit 'm niet alleen in wat we nu overhouden, maar ook in wat we hebben geleerd en dat het gelukt is." Marijn hoort het goede nieuws via de telefoon. Hij is namelijk op reis en geniet van zijn welverdiende vakantie. Van de 84.000 euro winst maakt ook zijn hart wel een sprongetje. Al met al was het hele flipproject dus zeker de moeite waard. 

De Moeite Waard?! zie je elke dinsdag om 20.30 uur bij RTL 4 en kijk je terug bij Videoland.

Krijgt zoon Marijn een deel van de winst?

03:01