Ga naar de inhoud
Entertainment

Foo Fighters kondigen John Freese als nieuwe drummer aan

Beeld © ANP

Josh Freese (60) is zondag drummer tijdens de speciale livestream van de Amerikaanse band Foo Fighters. Vooraf werd al veel gespeculeerd over wie er zou drummen tijdens de gratis te bekijken show, die dient als opwarmertje voor het nieuwe album van de band rond Dave Grohl (54).

But Here We Are, dat op 2 juni uitkomt, is het eerste nieuwe album van Foo Fighters sinds de dood van drummer Taylor Hawkins vorig jaar maart. Een vervanger voor Taylor was nog niet bekend. Aan het begin van de livestream haalde de band een geintje uit met de kijkers. Verschillende bekende drummers kwamen in de livestream voorbij, waaronder Chad Smith en Tommy Lee. Uiteindelijk sprong het beeld naar Josh Freese, die de overige bandleden overtuigde om te beginnen met spelen.

Foo
Lees ook:
Foo Fighters brengen eerste album uit sinds dood Taylor Hawkins

Met de livestream lijkt Foo Fighters te bevestigen dat John meegaat als drummer op de aanstaande tour van de band. John was eerder onder meer drummer van The Vandals, Guns N' Roses en Nine Inch Nails. De komende weken speelt de band een aantal shows in de Verenigde Staten en in juni staat de band onder meer op de Duitse festivals Rock am Ring en Rock im Park.

Foo
Lees ook:
Foo Fighters hinten op eerste nieuwe muziek na dood drummer
Bron: ANP/RTL Boulevard