Ga naar de inhoud
Entertainment

René van der Gijp opent vuur op Marcel en Gijs: 'Dat steekt mij'

René van der Gijp en Marcel van Roosmalen in Vandaag Inside Beeld © SBS/screenshot Vandaag Inside 19 mei

Marcel van Roosmalen (55) weet zichtbaar niet wat-ie meemaakt vrijdagavond in 'Vandaag Inside'. René van der Gijp (62) legt hem het vuur aan de schenen over een recent voorval achter de schermen betreffende vriend en collega Gijs Groenteman (49).

"Twee mensen die iedereen in de zeik nemen en die gaan dan over 'Groenteboertje' vallen" 

Marcel schuift in Vandaag Inside aan om zijn boek te promoten, maar uiteraard gaat het ook over zijn 'Talpa-vakantiebaantje' met Gijs, dat op 5 juni van start gaat. Hoe gaat Marcel & Gijs er precies uitzien? Wat voor gasten komen er? Uit de antwoorden van Marcel blijkt dat er nog niet veel duidelijk is. Ook niet of ze een onafhankelijke status behouden en hoeveel reclames er tussendoor komen. "Maar dat bespreek je toch van tevoren?" lacht Wilfred Genee. "Jij hebt toch gezegd: 'We willen carte blanche'?" Ook daarop geeft Marcel geen duidelijk antwoord. "Marcel, na dit enthousiaste verhaal kijken de kijkers ernaar uit, dat weet ik zeker", zegt Johan Derksen cynisch. "je straalt niet echt uit dat je er zin in hebt", beaamt Wilfred. "We beginnen gewoon neutraal aan dit avontuur", reageert Marcel. 

De toon is dus al gezet, maar even later is het René van der Gijp die een lange woordenwisseling ontketent. Hij kaart aan dat hij vindt dat Gijs 'Groenteboer', de plagende bijnaam voor de presentator die ze overnamen van Özcan Akyol, zichzelf 'heel serieus neemt'. René brengt een gesprek van achter de schermen aan het licht, waarin Marcel Wilfred heeft aangesproken op die bijnaam. "Het is niet voor niks dat wij hem Groenteboer genoemd hebben en dat jij hem even apart neemt om te zeggen van: 'Dat gaat niet meer gebeuren, want dat pikken wij niet.'" 

Marcel
Lees ook:
Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman nemen VI-stokje over

"Nee, helemaal niet", zegt Marcel, maar René gaat door met zijn relaas. "En een week later zegt-ie over ons dat wij achterlijk zijn, dan lees ik dat en denk ik: zover zit-ie er niet naast. Ik zit daar niet mee, maar zit híj er ook maar niet mee."

Marcel: "Ik kom er helemaal niet tussen, maar dat is helemaal niet zo gegaan. Ik zei dat ik zijn gevoel voor humor matig vond. Ik vind naamgrapjes... als je niks beter weet te verzinnen. Ik was niet boos." 

"Je zei dat we dat beter niet meer konden doen. Dat steekt mij dan toch een beetje", vervolgt René. "Twee mensjes die iedereen op de hak nemen en dan zit er een daar: 'Je moet ons niet op de hak nemen'. Dan denk ik: kom op alsjeblieft." 

"Je was er niet bij duidelijk", besluit Marcel. "Ik zei dat ik het geen leuk grapje vond. Als dat al niet meer mag." 

Ook Wilfred laat van zich horen. "Je zei wel tegen me dat je het flauw en denigrerend vond, dat we het niet nodig hadden om zo'n grap te maken." 

Enter Johan. "Er is er maar één denigrerend en dat is Groenteboer. Maar ik vind het niet erg hoor", aldus De Snor. "Groenteboertje doet alleen maar denigrerend", beaamt René. "Moet-ie zelf weten, maar dan moet je hem ook een keer terug verwachten. En wat ik nog het allerergste vind, wat ik echt vervelend vind, is dat Eus iets zegt en je hém (verwijzend naar Wilfred, red.) erop aanvalt." 

"Ik bel John de Mol en we blazen het af", grapt Johan in de verhitte discussie over hun zomervervangers. "Zo liquideren wij alle concurrenten." 

Raakt
Bekijk ook:
Raakt BNNVARA Marcel en Gijs kwijt aan Talpa? 'Geniale zet'

De ontsteltenis druipt inmiddels van Marcels gezicht af. "Marcel, kom op! Zeg wat je vindt", moedigt Hélène Hendriks hem aan. "Nou ja, ik vind helemaal niks. Ik herinner het me gewoon heel anders. Ik herinner me dat wij een heel andere discussie hadden." 

Marcel maakt duidelijk dat het zowel hem als Gijs 'niet kan schelen' dat ze hem Groenteboertje noemen, maar beaamt wel dat hij het 'goedkoop en denigrerend' noemde. "Ja, nou en?" "Twee mensen die iedereen in de zeik nemen en die gaan dan over Groenteboertje vallen", herhaalt René zich. 

Wilfred maakt een eind aan de wat lijkt eindeloze woordenwisseling en start de reclame in. "Welkom terug bij een van de meest ongemakkelijke uitzendingen van het seizoen tot nu toe", hervat hij de show na de pauze. 

Je kunt de clash tussen de heren hieronder terugzien.

Premier
Lees ook:
Premier Mark Rutte maandag opnieuw te gast bij Vandaag Inside

Vandaag Inside is elke werkdag om 21.35 uur te zien op SBS6 en kun je hier terugkijken.

Ook voor de camera's van RTL Boulevard blikt Marcel gematigd enthousiast vooruit op Marcel & Gijs. En hoe is hij eigenlijk thuis? Zijn vrouw Eva Hoeke vertelt het bij de boeklancering van Totaal.

Marcel van Roosmalen geen hoge verwachtingen van talkshow: 'Mogen falen'

02:20