Ga naar de inhoud
Entertainment

Loretta ziet op tegen afscheid Koffietijd: 'Wordt tastbaarder'

Loretta Schrijver in Jinek Beeld © RTL/screenshot Jinek 19 mei

Loretta Schrijver (67) wil zich, nu 'Koffietijd' stopt, hetzelfde voelen als dat ze normaal gesproken doet wanneer een seizoen van het programma eindigt. Dat vertelde de presentatrice vrijdagavond bij 'Jinek'. Daar was zij samen met andere presentatoren van het programma te gast om te praten over het ochtendprogramma, dat 26 mei voor het laatst op televisie te zien is.

"Bedankt voor al die jaren"

Op de vraag of de presentatoren van het programma opzien tegen het einde van de ochtendshow, antwoordt Loretta: "Nou, ik zie tegen dit soort dingen op. Ik zie tegen vanavond op. Dan is het ineens een afscheid, dan wordt het ineens iets tastbaarder."

De maand mei 'is altijd de maand dat het seizoen afloopt', vertelt Loretta. "Dat je denkt: o lekker, we gaan nou lekker genieten van even niks doen. Niet vroeg opstaan enzo." Dat wil Loretta nu nog, legt ze uit. "1 september worden we dan wel weer wakker van: er is geen Koffietijd."

"We gaan je missen. Bedankt voor al die jaren", zegt Eva.

Het doek valt voor Koffietijd

03:02
RTL
Lees ook:
RTL en loterijen trekken stekker uit Koffietijd, onvoldoende kijkers

RTL maakte in november bekend dat Koffietijd zou gaan stoppen. "Het programma bereikt helaas niet meer voldoende kijkers", stelden initiatiefnemers de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij in een verklaring.

Quinty
Lees ook:
Quinty wist dat Koffietijd zou stoppen: 'Eén plus één is twee'

Het ochtendprogramma, momenteel gepresenteerd door Loretta Schrijver, Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Patrick Martens en Vivian Slingerland, was voor het eerst in 1994 te zien met Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij. Het programma stopte toen in 2001, om in 2010 weer terug te keren op de buis.

Mark
Lees ook:
Mark Rutte wil dat Koffietijd blijft: 'Gaan met directie praten'

Wie afscheid neemt... trakteert. Pernille en Vivian lichten een tipje van de sluier op over de laatste uitzending van Koffietijd.

Pernille en Vivian delen eerste details van Koffietijd-afscheid

02:49