Ga naar de inhoud
Entertainment

Vrouw van Bruce Willis deelt hartverscheurende gezondheidsupdate

Emma Heming Willis en Bruce Willis Beeld © ANP

Sinds bekend is gemaakt dat acteur Bruce Willis (68) aan frontotemporale dementie (FTD) lijdt, leven fans over de hele wereld massaal met hem mee. Zijn vrouw Emma Heming Willis (44) deelt daarom regelmatig updates op haar Instagram. Als haar deze week tijdens de première van een documentaire over dementie wordt gevraagd naar de gezondheidstoestand van haar man, is ze bijzonder openhartig.

"Als je zelf om wat voor reden dan ook te maken hebt met dementie, dan weet je dat de behandelingsmogelijkheden echt nihil zijn"

Vorig jaar maakt Emma bekend dat Bruce lijdt aan afasie. In februari van dit jaar is daar de diagnose FTD bij gekomen. FTD komt vaak al op relatief jonge leeftijd voor en er is geen behandeling tegen. Volgens Alzheimer Nederland zorgt de ziekte voor heftige veranderingen in gedrag, taalvaardigheid en motoriek. Geheugenproblemen komen vaak pas in een later stadium.

Bruce
Lees ook:
Bruce Willis en Demi Moore zijn grootouders geworden

Sinds zijn diagnose probeert Emma zich zo veel mogelijk te verdiepen in de aandoening. Als ze deze week over de rode loper loopt van de première van de documentaire Little Empty Boxes wordt haar gevraagd naar de huidige gezondheidstoestand van Bruce. "Als je zelf om wat voor reden dan ook te maken hebt met dementie, dan weet je dat de behandelingsmogelijkheden echt nihil zijn", legt ze uit. "Maar niet iedereen accepteert dat zomaar en dat is ook precies de manier waarop we een verandering kunnen maken op dit gebied."

Vrouw
Lees ook:
Vrouw Bruce Willis: 'Ik vond hem ook leuk met Demi Moore'

Emma weet fans nog niet zo heel lang geleden tot tranen toe te roeren met een ontroerende video ter ere van de verjaardag van Bruce: 

Sinds zijn diagnose wordt Bruce overspoeld met steunbetuigingen, ook van andere beroemdheden:

Bekende sterren steunen Bruce Willis na diagnose dementie

04:12