Ga naar de inhoud
Entertainment

Nieuwe versie van musical Shrek volgend jaar te zien in Nederland

Shrek de musical Beeld © ANP

Productiebedrijf Van Hoorne Entertainment brengt volgend jaar een nieuwe Nederlandstalige versie van de musical 'Shrek' op de planken in Nederland en België. De voorstelling moet op zondag 20 oktober 2024 in première gaan en is gericht op de hele familie, laat het bedrijf in een verklaring weten.

De musical is gebaseerd op de animatiefilm Shrek van DreamWorks uit 2001. Het verhaal gaat over Shrek, die een beeldschone prinses moet redden uit haar gevangenschap in een hoge toren. Het groene monster krijgt hierbij hulp van een pratende ezel en een aantal andere sprookjesfiguren.

'Goede
Lees ook:
'Goede hoop op nieuwe Shrek-film met originele stemmencast'

In 2008 werd op Broadway in New York de eerste Shrek-musical opgevoerd. Vier jaar later bracht Albert Verlinde Entertainment de voorstelling ook naar Nederland, met onder anderen William Spaaij en Kim-Lian van der Meij in de hoofdrollen. De cast van de nieuwe musical wordt op dit moment nog gezocht. Na de première in het Luxor Theater in Rotterdam zal de voorstelling langs (middel)grote theaters door Nederland en België toeren.

Eddie
Lees ook:
Eddie Murphy wil vijfde Shrek-film: 'Zie het gelijk zitten!'
Bron: ANP/RTL Boulevard