Ga naar de inhoud
Entertainment

Marlijn Weerdenburg blij met 'vrouwelijk perspectief' in The Passion Hemelvaart

Marlijn Weerdenburg Beeld © ANP

Marlijn Weerdenburg (40) vindt het 'heel erg mooi' dat het verhaal van Maria Magdalena verder wordt uitgediept in 'The Passion Hemelvaart'. "Omdat zij degene was die als eerste geloofde dat Jezus was opgestaan", zegt Marlijn, die zelf de rol van Maria speelt, in gesprek met het ANP. Bertrie Wierenga (33) kruipt dit jaar in de huid van Maria Magdalena.

"Het kan niet zo zijn, als je terugdenkt aan die verhalen, dat vrouwen daarin geen stem hebben gehad"

Deze editie introduceert KRO-NCRV een ander personage, genaamd Claudia Procula, de vrouw van de Romeinse politicus Pilatus. Ook haar verhaal wordt verder uitgediept in The Passion Hemelsvaart. Actrice Nhung Dam kruipt in de rol van Claudia Procula. "Tot nu toe is Claudia niet aanwezig geweest in de eerdere edities. Ze komt ook maar heel even voor in de Bijbel. Daardoor blijft ze ook een beetje mysterieus", zegt Marlijn. "Ze is de vrouw van Pilatus. Ze heeft een droom gehad waarin Pilatus nare dingen overkomen als hij een bepaald pad kiest. In de Hemelvaart-editie zie je wat voor gevolgen dat heeft."

Bertrie
Lees ook:
Bertrie Wierenga geeft voorproefje van The Passion Hemelvaart

Nhung vindt het goed dat de perspectieven van de vrouw 'meer naar voren worden gehaald'. "Het kan niet zo zijn, als je terugdenkt aan die verhalen, dat vrouwen daarin geen stem hebben gehad", zegt ze. "Er moet ook een aanwezigheid van vrouwen zijn geweest."

Waarom
Lees ook:
Waarom Buddy Vedder niet te zien is in The Passion Hemelvaart

Marlijn ziet dat het nog steeds nodig is om de rol van de vrouw te benadrukken. "Ergens ben ik daar helemaal niet van, maar dat moet soms nog wel", zegt de actrice. "Ik ben zelf meer van het verschil maken zonder het te benoemen." Ook Sinan Eroglu, die dit jaar Jezus speelt, vindt het goed dat tijdens The Passion Hemelvaart, meer aandacht aan 'de vrouwelijke kant' wordt gegeven. "Dat sterke vrouwen meer naar voren komen, daar ben ik wel voor", zegt hij.

The Passion Hemelvaart is donderdagavond om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.