Ga naar de inhoud
Entertainment

Waarom Buddy Vedder niet te zien is in The Passion Hemelvaart

Buddy Vedder in The Passion Beeld © KRO-NCRV/Sander Mulkens

Het is weer Hemelvaart en dan kan sinds vorig jaar 'The Passion Hemelvaart' natuurlijk niet meer ontbreken. Wie echter wél ontbreekt in deze editie is Buddy Vedder (28). Gelukkig is er geen reden tot paniek, want de reden waarom is eigenlijk heel logisch.

In The Passion zien we ieder jaar het verhaal van Jezus, waarin hij wordt veroordeeld tot de doodstraf. The Passion Hemelvaart vertelt het verhaal dat daarna volgt.

Buddy speelt de rol van Judas in The Passion. Maar in de Hemelvaart-editie speelt Judas geen rol omdat die zich dus richt op de tijd na de dood van Jezus. Tegen die tijd heeft Judas, die berucht werd na zijn verraad op Jezus, zichzelf al van het leven beroofd.

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl.

Bertrie
Lees ook:
Bertrie Wierenga geeft voorproefje van The Passion Hemelvaart

Niet alleen het verhaal van Maria Magdalena wordt verder uitgediept in The Passion Hemelvaart, ook zien we meer van Pilatus, die Jezus tot de dood heeft veroordeeld. Naast Pilatus zien we zijn vrouw, Claudia Procula, dit jaar voor het eerst in The Passion. Die rol wordt vertolkt door actrice Nhung Dam.

 

The
Lees ook:
The Passion-jurk Marlijn Weerdenburg woog door regen 10 kilo

Aan RTL Boulevard vertelt Buddy hoe hij zijn rol in The Passion heeft beleefd. De acteur onthult dat dit niet helemaal zonder slag of stoot is gegaan:

Buddy Vedder kwam angst onder ogen tijdens optreden The Passion

01:15