Ga naar de inhoud
Entertainment

Frans Bauer over periode na herseninfarct Mariska: 'We zaten er helemaal doorheen'

In de tweede aflevering van 'Rooijakkers Over De Vloer' gaat Art Rooijakkers (46) langs bij Frans Bauer (49). De zanger is bijzonder openhartig over de moeilijke periode waar hij en zijn gezin doorheen gaan nadat Mariska Bauer (47) een herseninfarct krijgt.

"We hebben hier toen wel met zijn allen veel zitten huilen"

Begin 2023 is Frans Bauer nog maar net klaar met de verbouwing van zijn huis wanneer zijn vrouw Mariska Bauer een herseninfarct krijgt. Het is behoorlijk schrikken voor de familie: "Ik zat in dat ziekenhuis en we zaten er allebei helemaal doorheen", zegt Frans. Op dat moment is het ook nog niet duidelijk of het infarct voor blijvende schade heeft gezorgd: "Dan heb je wel zoiets van: komt dat nog goed?"

Gelukkig is het bij Mariska al snel duidelijk dat het herseninfarct haar geen schade op de lange termijn berokkent. Toch heeft ze af en toe nog wel last van bepaalde kwaaltjes. Zo is ze in haar gesprek met Art haar verhaal even kwijt: "Ik heb er soms dus last van dat ik ineens niet meer weet waar ik het over heb", legt ze lachend uit.

Mariska Bauer over herseninfarct: ‘We zaten er allebei doorheen’

01:30
Frans
Lees ook:
Frans Bauer op vingers getikt na eten wit broodje met ei

Ook in haar karakter is ze veranderd: "Mijn gezin vindt dat ik nogal een flapuit ben geworden." Frans beaamt: "Als Maris met een bepaalde situatie niet blij is dan zal ze hier vroeger niks van hebben gezegd, maar nu zegt ze gelijk: 'Ik vind er geen reet aan.'" Ook hun kinderen merken verschil bij hun moeder: "Ze is een beetje opvliegerig af en toe", zegt zoon Jan.

De rollen in huis werden in die periode ook anders verdeeld: "Alles moest gebeuren wat we normaal misschien wat minder deden, qua stofzuigen, de was en dat soort dingen", vertelt Christiaan. Maar de kinderen hebben de periode vooral als heel emotioneel ervaren: "We hebben hier toen wel met zijn allen veel zitten huilen."

Frans
Lees ook:
Frans en Mariska Bauer blikken terug op hun vijftienjarige huwelijk

Desondanks gaat het nu gelukkig stukken beter met Mariska: "De ene dag beter dan de andere dag, maar over het algemeen gaat het wel goed." Het gezin is vooral dankbaar en blij dat het met zijn allen nog samen kan zijn.

Rooijakkers Over De Vloer zie je elke zondag om 21.05 uur bij RTL 4.