Ga naar de inhoud
Entertainment

Plottwists tijdens eliminatie in Het Onbekende zorgen voor grote shock

Het Onbekende Beeld © RTL

De kandidaten van 'Het Onbekende' worden elke week onderworpen aan allerlei verrassingen. Zo ook deze keer. Ze leren hun tegenstanders wat beter kennen, en dat is niet zomaar, blijkt bij de eliminatie.

Let op, dit artikel bevat spoilers over de derde aflevering van Het Onbekende.

"Oh, dit is best heftig"

Beide teams moeten deze week een nieuwe route afleggen. Ze komen langs foto's en audiofragmenten van hun tegenstanders, die ze nu voor het eerst zien en horen en wat beter leren kennen.

Na deze 'kennismaking' moeten de teams naar een station fietsen. Hoewel ze met de elektrische fiets kunnen gaan, kiezen ze voor het onbekende. Dat is deze keer geen meevaller: ze krijgen nu een gewone fiets tot hun beschikking. "Opeens wordt onbekend bestraft. Er zit geen logica in", zegt Mabel van team onbekend. En dat is nou juist de bedoeling.

Pia
Lees ook:
Pia Douwes baalt van exit Het Onbekende: ‘Vette pech’

Team onbekend wint uiteindelijk de etappe en heeft het voor het zeggen tijdens de eliminatie. Ze kiezen voor de bekende weg: de meerderheid wil Mabel er namelijk uit hebben. Maar dan komt er een plottwist voor team bekend. Zij hebben te maken met de onbekende eliminatie. En dat betekent deze keer dat team onbekend iemand van team bekend eruit mag stemmen. Vandaar dat ze elkaar aan het begin van de route beter hebben leren kennen.

Renze
Lees ook:
Renze Klamer onthult deelnemers van Het Onbekende

De onbekenden kiezen ervoor om Ronald bij team bekend weg te stemmen. "Als ik hoor: topsporter, dan denk ik: klaar. Dat is iemand die mentaal en fysiek heel erg goed zit", zegt Nikita. Mabel en Ronald worden van hun teams weggehaald en in de auto gezet, waar nóg een plottwist plaatsvindt: ze horen ze dat ze worden omgewisseld. Ronald gaat naar team onbekend en Mabel naar team bekend. "Oh, dit is best heftig, dan ga ik tegen m'n eigen team strijden", concludeert Mabel.

Weggestemde kandidaten krijgen te maken met plottwist

04:37

Hoe dit afloopt zie je volgende week in Het Onbekende. Je ziet het programma elke vrijdag om 20.00 uur bij RTL 4 en kijkt het terug bij Videoland.