Ga naar de inhoud
Entertainment

Numidia el Morabet raakt gewond tijdens shoot in Het Perfecte Plaatje Op Reis

Numidia valt in HPP Beeld © RTL

In 'Het Perfecte Plaatje Op Reis' doen de bekende fotografen alles voor die ene goede foto. Dat het ook goed mis kan gaan, blijkt in de tweede aflevering. Zangeres Numidia el Morabet (23) raakt gewond.

"Ik was te enthousiast, denk ik. Ik heb niet uitgekeken"

Tijdens de eerste shoot moeten de amateurfotografen foto's maken van kinderen die worden opgevangen door zogenoemde mama's van het Kinderfonds MAMAS. Een emotionele shoot voor de BN'ers. Jaap Jongbloed houdt het niet droog. "Ik ga de indruk die ik hier heb opgedaan niet meer vergeten."

Numidia krijgt na de shoot als laatste haar waardering te horen. Dat is veelal een teken dat diegene het laagste cijfer van de groep heeft. "Ik baal wel een beetje, want ik had echt wel verwacht dat mijn foto goed genoeg was. Misschien is fotografie toch niks voor mij." Maar dan komt Tijl Beckand met een verrassing. "Je bent de winnaar van deze shoot." Ze krijgt een 9. "Nee, echt?" gilt ze uit.

Dat is niet het enige moment in de aflevering waarop ze het uitgilt. Tijdens de tweede shoot moeten de fotografen actieshots maken van voertuigen in een zandlandschap. Numidia krijgt sandboarders toegewezen. Iets wat ze niet snel meer zal vergeten.

Leonie
Lees ook:
Leonie ter Braak wordt hitsig van model in Het Perfecte Plaatje Op Reis: 'Moeder Natuur op z’n best'

De kunstenaars in het zand vallen niet echt in de smaak bij Numidia. "Ik kreeg zoveel stress van hen. Ze doen gewoon niet wat ik zeg. Ik ben blij dat ik de vorige opdracht heb gewonnen, want dit..." zegt ze teleurgesteld.

Even later gaat het dan echt mis. Ze laat de sandboarders op haar af boarden, zodat ze een actieshot kan maken. Dat ze zelf onderdeel van de actie wordt, ziet ze niet aankomen. De sandboarder knalt met hoge snelheid tegen haar, waardoor ze allebei in het zand vallen. Numidia barst daarop in tranen uit.

"Het eerste waar ik aan denk op zo'n moment is: ik wil niet naar huis. Op dat moment kun je niet normaal nadenken. Er zijn allemaal flitsen die door je hoofd gaan. Ik was heel erg geschrokken. Echt heel erg", zegt ze achteraf op camera. Aan Tijl vertelt ze: "Ik denk dat het een spier is, dus er is niks ergs aan de hand, hoor. Ik was te enthousiast, denk ik. Ik heb niet uitgekeken."

Ze gaat samen met Tijl naar de dokter en dat betekent einde shoot. Ze houdt geen ernstige verwondingen over aan de botsing.

Numidia raakt gewond tijdens shoot: 'Erg geschrokken'

01:39
Jeroen
Lees ook:
Jeroen Snel kritisch over gravin Eloise in badpak: 'Dit is wel de grens'

Content creator Wildebras moet de sandboarders ook fotograferen. Daar is hij niet blij mee. Ze doen niet wat hij zegt en ze zijn eigenlijk helemaal niet goed in hun sport. "Drie keer niks dit. Hij kan er niks van, man."

Ondanks het slechte onderwerp hoeven Numidia en Wildebras niet naar huis. Zij mogen door naar de volgende aflevering. Het doek valt voor Jaap, die begripvol reageert. "Ik voelde het wel aankomen. Het is volkomen terecht. Ik vind de anderen echt beter. Ik kan daar zeer goed mee leven."

Jaap krijgt in Het Perfecte Plaatje Op Reis: De Publieksprijs echter nog een laatste kans om te laten zien dat hij de beste fotograaf van dit seizoen is. Hoe hij het ervan afbrengt, dat zie je in de video hieronder. 

Schiet Jaap Jongbloed het perfecte plaatje voor Scheveningse ansichtkaart?

08:46

Het Perfecte Plaatje Op Reis zie je elke woensdagavond om 20.30 uur bij RTL 4. De aflevering kun je terugkijken bij Videoland.