Ga naar de inhoud
Entertainment

Alex van Keulen heeft moeilijkste concessiegesprek ooit in KzK: 'Wat een verdriet'

KzK Beeld © RTL

Alex van Keulen (54) heeft al heel wat concessiegesprekken gevoerd, maar deze keer is het erg pittig voor de makelaar van 'Kopen zonder Kijken'. Vanity barst in tranen uit als ze hoort dat haar droom in duigen valt.

"Dit was verreweg een van de moeilijkste concessiegesprekken die ik heb gevoerd"

Santosh en Vanity zijn op zoek naar een huis. En dat is hoognodig, want ze slapen inmiddels met hun twee kinderen op één kamer. Dat bevordert het woongenot natuurlijk niet. "Het is heel pittig", vertelt Vanity. Het stel zoekt een huis met een tuin en ze willen graag dat hun kinderen een aparte slaapkamer krijgen. Ook moet het huis in de buurt van Zoetermeer staan. 

De twee hebben een klein budget, dus is het erg lastig om in tijden van hoge rentes en overbiedingen een huis voor het stel te vinden. "Het is zo goed als onmogelijk", vertelt makelaar Alex tijdens zijn huizenjacht.

Rob
Lees ook:
Rob Goossens levert kritiek op KZK-stel: ‘Hebben die echt hulp nodig?’

Dan moet Alex toch langskomen voor een concessiegesprek, want hij kan geen enkel huis voor het stel vinden. Hij moet Vanity en Santosh teleurstellen: voor het budget van 355.000 euro kan hij enkel en alleen appartementen vinden in de buurt van Zoetermeer. En dat terwijl het stel zich echt verheugd heeft op een eengezinswoning met een tuintje. "Sorry", zegt Vanity terwijl ze begint te huilen. "Ik snap het ook, maar het is gewoon jammer."

Alex heeft na afloop van het gesprek nog steeds met het stel te doen. "Dit was verreweg een van de moeilijkste concessiegesprekken die ik heb gevoerd. Wat een verdriet. Je ziet gewoon de droom in duigen vallen. Maar het is wel de realiteit."

Maar dan komt er heel onverwacht tóch een eengezinswoning vrij met tuin en het gewenste aantal slaapkamers. Alex trommelt Bob Sikkes op om direct te gaan bezichtigen. "Het is wat het is, Bob. Het is niet groter", zegt Alex tijdens de bezichtiging. Bob zit al met z'n handen in het haar. "Ik moet kijken hoe ik het oplos. Want jij koopt straks het huis en dan ben jij klaar en ik hou een fractie van het geld over en dan mag ik het oplossen." 

Roos
Lees ook:
Roos Reedijk had 'slapeloze nachten' door KZK-koppel

Alex wint deze strijd natuurlijk, want het is het perfecte huis voor Vanity en Santosh. Wanneer het stel het huis bezoekt, zijn de twee al heel erg blij dat het Alex gelukt is om een eengezinswoning te vinden. Toch worden alle zeilen bijgezet om het huis met een klein budget nog wat op te pimpen. Laat dat maar aan Bob en Roos Reedijk over. Ze maken er weer een pareltje van. 

Vanity en Santosh zijn ongelooflijk blij als ze het eindresultaat zien. Het zijn enorme knuffelaars, dus iedereen wordt bedankt met een dikke knuffel. Wil je weten hoe het nu met Vanity en Santosh gaat? Bekijk dan de video hieronder.

Zo is het nu met Santosh en Vanity: 'Gek dat we dit hebben gedaan'

02:49

Kopen zonder Kijken zie je elke maandag om 20.30 uur bij RTL 4.