Ga naar de inhoud
Entertainment

Jorien ter Mors krijgt inzicht door deelname Special Forces VIPS: 'Ik wil bij de brandweer'

Jorien ter Mors Beeld © Videoland

De deelname van Jorien ter Mors (33) aan 'Special Forces VIPS' geeft haar stof tot nadenken. Ze heeft in haar topsportcarrière altijd moeten presteren. De langebaanschaatser wil steeds beter worden en is niet snel tevreden. Het is tijd om dit los te laten en te gaan genieten van het leven, concludeert Jorien na een loodzware training met de staf.

“Ik wil in de toekomst graag bij de brandweer”

Jorien gaat altijd tot het uiterste, zo ook tijdens haar training bij de special forces. Ook in haar succesvolle carrière is ze altijd al een doorzetter geweest: “Ik ben voortdurend aan het vechten en stoeien om beter te worden.” Hierdoor heeft ze het gevoel dat ze bepaalde dingen uit haar leven heeft gemist: “Ik neem nooit de tijd om te genieten van wat ik heb gedaan en wat ik heb behaald.”

Jorien verwacht dat ze aan het einde van haar carrière meer rust vindt, maar dat blijkt niet zo te zijn. Haar dwangmatige gedrag blijft, en ze weet niet hoe ze dit los moet laten: “Ik weet niet hoe ik hierin moet schakelen”, zegt ze huilend.

Jorien ter Mors neemt afscheid van verleden

02:48
Zorgt
Lees ook:
Zorgt handinfectie voor exit Michael Boogerd in Special Forces VIPS?

Om haar te helpen vraagt de staf haar de ogen te sluiten: “We zijn nu vijf jaar verder en alles wat jij wil is gelukt. Wat zie je dan?” Dat is voor Jorien al vrij snel duidelijk. Ze wil een carrièreswitch maken: “Ik wil in de toekomst graag bij de brandweer.” 

Voor Jorien is het vooral belangrijk om bezig te blijven en mensen te kunnen helpen: “Ik vind het mooi om met mensen te kunnen werken en ze iets te kunnen teruggeven.” Maar ook werken met haar handen en 'gewoon bezig kunnen zijn' geven haar voldoening.

Koen
Lees ook:
Koen Pieter van Dijk open over seksueel geweld in jeugd: 'Groot trauma'

Met een helder beeld van haar toekomstplannen steekt Jorien een kaars aan. Ze geeft aan bereid te zijn voor eens en voor altijd afscheid te nemen van haar dwangmatige gedrag. De schaatser laat haar oude zelf in het verleden en ziet het avontuur bij de special forces als het begin van een mooie toekomst.

Special Forces VIPS zie je elke zondag alleen bij Videoland.