Ga naar de inhoud
Entertainment

Televisielegende Wieteke van Dort maakt comeback in Secret Duets: ‘Waanzinnig’

In de derde aflevering van ‘Secret Duets’ zingt Dave von Raven (42) een nummertje met een bijzondere BN’er die na jaren weer de bühne betreedt. Niemand minder dan Wieteke van Dort (79) is een van de secret singers van deze week.

“Ik ken deze mevrouw mijn hele leven al”

Wieteke van Dort, beter bekend als Tante Lien, heeft duidelijk een impressie achtergelaten op de meeste panelleden in hun kindertijd. In 1979 verschijnt Wieteke voor het eerst in De Late Late Lien Show. Daarna is ze onder andere in verschillende films en in het Klokhuis te zien, waar ze maar liefst twintig jaar lang verschillende typetjes en sketches speelt. 

Al vanaf de eerste ronde herkent Dave haar stem. Maar hij kan de secret singer nog niet helemaal plaatsen: “Het is wel een stem die ik ken. Volgens mij een beetje uit mijn kindertijd.” Voor René Froger is het direct duidelijk om wie het hier gaat: “Dit is zo herkenbaar. (…) Ik ken deze mevrouw mijn hele leven al.” Ook Jamai Loman is met Wieteke opgegroeid: “In mijn familie is dit heilig.”

Buddy
Lees ook:
Buddy Vedder neemt panelleden in de maling in Secret Duets

De mannen zijn dus vrij zeker van hun zaak, maar Emma Heesters en Edsilia Rombley tasten nog in het duister: “Hoe zeker René is van zijn zaak, hoe onzeker ik ervan ben, want ik heb het idee dat dit een stem is van voor mijn tijd”, zegt Emma. Om de panelleden nog een beetje op weg te helpen heeft Jamai een hint voor hen: “Deze Secret Singer heeft een sprookjesachtige stem.”

En dan gaat de muur omhoog en wordt de verwachting van Dave bevestigd: “Wat een verrassing. (…) Ik hoorde het echt aan je stem.” Ook Jamai is dolenthousiast dat hij zijn jeugdheldin mag ontmoeten: “Ik vind het waanzinnig dat ze hier is.”

Leonie
Lees ook:
Leonie ter Braak wordt hitsig van model in Het Perfecte Plaatje Op Reis: 'Moeder Natuur op z’n best'

Ondanks haar leeftijd maakt Wieteke binnenkort na 14 jaar haar comeback op het witte doek. Ze speelt een belangrijke bijrol in de nieuwe romantische komedie ‘Verliefd Op Bali’ van regisseur Johan Nijenhuis. De film is volgend jaar in de bioscoop te zien.

Secret Duets zie je elke donderdag om 20.30 uur bij RTL 4.

Dave von Raven zingt duet met jeugdheldin

02:21