Ga naar de inhoud
Entertainment

Rocky-acteur Dolph Lundgren onthult al acht jaar kanker te hebben

Dolph Lundgren Beeld © ANP

De Zweedse acteur Dolph Lundgren (65) lijdt al acht jaar aan kanker. In een interview met het programma 'In Depth with Graham Bensinger' vertelt de acteur, bekend uit de Rocky-reeks en de The Expendables-films, over de eerste keer dat er bij hem een tumor werd gevonden.

"Ik heb vijf levens in één geleefd"

In 2015 werd er een tumor in zijn lever ontdekt. Het gezwel werd succesvol verwijderd en vijf jaar lang was hij schoon, maar toch kwam het weer terug. In 2020 werden daarom nog zes tumoren operatief verwijderd. Het jaar erna werd er nóg een gezwel gevonden, waarop de doktoren Dolph vertelden dat hij nog een jaar of drie te leven heeft.

"Ik dacht dat dat het was. Je kijkt een beetje naar je leven en denkt dan: ik heb een geweldig leven gehad", aldus de acteur. "Ja, ik heb een geweldig leven gehad, ik heb vijf levens in één geleefd. Ik was er dus ook niet verbitterd over, maar ik vond het wel erg voor mijn kinderen, mijn verloofde en de mensen om me heen."

Dolph
Lees ook:
Dolph Lundgren praat met boze Sylvester Stallone over Drago-film

De acteur zocht advies bij een andere dokter en onderging daar een behandeling. De tumor kromp binnen drie maanden met zo'n 20 procent. Dolph blijft 'zo lang als nodig' aan medicatie.

Bron: ANP/RTL Boulevard