Ga naar de inhoud
Entertainment

Mia en Dion balen na mislopen songfestivalfinale: 'Is wat het is'

Mia Nicolai en Dion Cooper Beeld © ANP

Mia Nicolai (27) en Dion Cooper (29) zijn teleurgesteld dat ze de finale van het Eurovisie Songfestival in Liverpool niet hebben gehaald. De twee vinden het enorm 'balen', maar gaan desondanks met opgeheven hoofd naar huis, zo vertelden ze aan de Nederlandse media na afloop van de eerste halve finale.

"Ik voel me nog steeds wel een winnaar voor mezelf"

"We komen voor het hele avontuur, voor het hele verhaal en het is gewoon ontzettend jammer dat het vanavond eindigt", zei Dion. De zanger is wel 'superdankbaar' dat hij en Mia het avontuur samen hebben mogen doen. "We kunnen met opgeheven hoofd naar huis. Het is wat het is. Ik ga nog wel even balen maar dat hoort er ook bij. Ik ben trots op wat we gedaan hebben." 

Wat
Lees ook:
Wat zijn de plannen van Mia en Dion na het songfestival?

Dion vindt dat hij en Mia wat pech hebben gehad met de loting en dat de jurystemmen dit jaar wegvielen in de halve finales. "Waar heeft het aan gelegen? Ik denk dat we gewoon een hele moeilijke hadden qua halve finale. Het was gewoon een ijzersterke pot", stelde hij. "En we hadden voor het eerst dit jaar alleen televoting. Aan ons heeft het niet gelegen, wij hebben alles gegeven." Daar sloot ook Mia zich bij aan.

Duncan
Lees ook:
Duncan Laurence trots op Mia en Dion: 'Jullie hebben gevochten'

De zangeres is net als Dion trots op hun gezamenlijke prestatie, en ook dat ze zelf is gegroeid en veel heeft geleerd tijdens haar songfestivalavontuur. "Ik ging van twintig keer op het podium te hebben gestaan ineens naar zoveel mensen. Dat heb ik gewoon gedaan zonder paniek of wat dan ook. Daar ben ik echt zo trots op."

Mia denkt niet dat die minimale ervaring de twee uiteindelijk fataal is geworden. "Nee, dat voel ik niet. (...) Er was zoveel geweld in deze halve finale en wij zaten er helaas niet tussen. Dat is balen, maar that's it." Mia: "Ik voel me nog steeds wel een winnaar voor mezelf. We hebben zoveel mooie dingen in onszelf kunnen overwinnen door dit gewoon aan te gaan en het echt te durven. Het is best wel een ding, zo'n Eurovisie Songfestival."

Vader Mia Nicolai reageert op kritiek vals optredens: ‘Pijnlijk maar terecht’

10:10