Ga naar de inhoud
Entertainment

Bridget Maasland werd vroeger gepest: 'Dat ging best wel ver'

Bridget Maasland Beeld © ANP

Bridget Maasland (48) mag op dit moment dan populair zijn in ons kikkerlandje, dat is lang niet altijd zo geweest. In de podcast van Nino Wilkes (27), 'De Weg Naar Succes', vertelt de presentatrice openhartig over haar jeugd. Zo onthult Bridget dat ze vroeger is gepest.

"Ik hoopte dat ik iets brak en niet naar school hoefde"

Samen met haar ouders is Bridget zo'n achttien keer verhuisd. Dat betekent dat ze heel wat scholen heeft gezien en een flink aantal vriendschappen heeft gesloten. Toch heeft al dat verhuizen haar niet altijd goed gedaan. Op één van die lagere scholen ligt Bridget namelijk niet zo lekker in de groep. Volgens de presentatrice, die veel aan modellenwerk doet in haar jongere jaren, is het een vorm van afgunst. "Ik denk dat het meer een bepaalde jaloezie was. Dat kids me niet zo goed konden plaatsen. Dat vinden vooral kinderen heel erg moeilijk", concludeert ze. 

Wanneer podcastmaker Nino haar vraagt hoe ze hiermee is omgegaan, geeft ze toe dat dit niet altijd makkelijk is geweest. "Ik heb een periode gehad dat ik er heel slecht mee omging. Dat ik me echt weleens van boven naar beneden van de trap heb laten vallen, omdat ik hoopte dat ik iets brak en niet naar school hoefde. Dat ging best wel ver. Ik ben geen klikker of zo, dus het is ook niet dat ik dan naar huis ging: 'Oh, ik word gepest.'" 

Bridget
Lees ook:
Bridget Maasland reageert op relatiegeruchten

Bridget heeft vooral moeite gehad met het pesten omdat ze vroeger altijd 'voor de zwakkeren in de klas opkwam'. "Dat ik op een gegeven moment zelf werd gepest, was best wel een rare contradictie. Ik wist niet zo goed hoe ik daarmee om moest gaan." Lang heeft de presentatrice geen last gehad van de pestkoppen, want uiteindelijk verhuist ze weer met haar ouders. Aan de middelbare school heeft Bridget alleen maar positieve herinneringen. "Ik hoorde nergens en overal bij. Ik ging met de kakkers om, ik ging met de krakers om. (...) Ik had overal vrienden." 

Bridget
Lees ook:
Bridget Maasland wilde niet meer leven in donkere tijd

Emotionele Bridget Maasland open over mentale struggles

01:37