Ga naar de inhoud
Entertainment

Radiopresentatoren KRO-NCRV in actie voor mensen in armoede

Emmely de Wilt en Gijs Staverman Beeld © ANP

Radiopresentatoren van omroep KRO-NCRV gaan zich van 15 tot en met 28 mei inzetten voor Nederlanders in armoede met de actie Lief Gebaar. In radioprogramma's en online bespreken de dj's wat het betekent om in armoede te leven en komen ze met acties om iets te doen voor mensen in financiële nood.

"Het is toch eigenlijk te gek dat het ene gezin vier keer per jaar op vakantie gaat, terwijl een paar straten verderop een ander gezin moet leven van een paar tientjes per week voor alle boodschappen"

"Iedereen in ons land moet gelijke kansen en mogelijkheden hebben", zegt dj Emmely de Wilt over het initiatief. "Wij willen daarom met Lief Gebaar onze luisteraars aan het denken zetten over wat zij zelf kunnen doen om mensen in armoede te helpen. Het is toch eigenlijk te gek dat het ene gezin vier keer per jaar op vakantie gaat, terwijl een paar straten verderop een ander gezin moet leven van een paar tientjes per week voor alle boodschappen. We maken niet alleen door alle aandacht in onze programma’s het onderwerp armoede twee weken lang bespreekbaar, maar samen met onze luisteraars gaan we echt wat doen, we komen in actie. Zo maken we met onze luisteraars de wereld van morgen liever."

Actieweek
Lees ook:
Actieweek voor Ronald McDonald Kinderfonds groot succes: ruim 7.700 overnachtingen

Emmely gaat in haar programma Het oor wil ook wat op NPO Radio 2 menstruatieproducten inzamelen. Gijs Staverman gaat speelgoed inzamelen in zijn programma Gijs 2.4 op NPO Radio 2. Andere dj's die in actie komen zijn onder anderen Sander de Kramer (NPO Radio 5) en Andrea Pol en Hans Smit (NPO Radio 4).