Ga naar de inhoud
Entertainment

Mia en Dion passen songfestivalnummer aan: 'Vechten al zes maanden'

Dion en Mia Beeld © ANP

Mia Nicolai (27) en Dion Cooper (29) hebben een laatste poging gedaan om het vertrouwen van Nederland te winnen voor hun songfestivalact. In 'Khalid & Sophie' hebben zij nog een keer opgetreden voordat zij naar Liverpool afreizen voor het Eurovisiesongfestival. Ook hebben de twee nachtegaaltjes nodige aanpassingen gedaan aan het nummer.

"We willen het heel graag goed doen"

Hun nummer 'Burning Daylight' is al geen oorwurm, maar na de valse optredens tijdens songfestivalfestiviteiten in Madrid en Amsterdam lijken de kansen van het duo Mia en Dion al helemaal naar een nulpunt gezakt. In Khalid & Sophie doen zij voor het eerst hun verhaal over de afgelopen weken. Gelukkig heeft Duncan Laurence deze keer wél tijd om zijn protegés bij te staan.

Het stel laat eerst een nieuwe versie van hun nummer horen in de studio van de talkshow. Duidelijk is dat de twee geen uithalen doen, hoger zingen en heel erg ondersteund worden door backing vocals. Het zorgt voor tranen bij Duncan Laurence: "Het maakt me niet uit wat anderen vinden, voor mij zijn jullie sterren." Duncan snapt in wat voor een rollercoaster zij zitten. "Daar kies je voor, maar je weet niet waar je echt voor kiest." 

Mia
Lees ook:
Mia en Dion dalen bij bookmakers, maar tij kán nog keren

De afgelopen periode zorgt voor veel emoties bij Mia en Dion. "We willen het heel graag goed doen. Dus het raakt je als het niet gaat zoals je wil", zegt Mia. Dion weet waar het misgaat met hem en Mia. "We zijn al zes maanden aan het vechten met dit nummer", zegt hij. Ze vinden het moeilijk om het nummer vlekkeloos te zingen. Duncan geeft daarnaast de organisatie van de songfestivalfeesten in Madrid en Amsterdam de schuld van het valse gezang van onze songfestivalinzending. "Ze worden georganiseerd door fans", zegt hij. 

Er zijn nu aanpassingen aan het nummer gedaan om beter voor de dag te komen in Liverpool. "We hebben de toonsoort aangepast", vertelt Duncan. De toonsoort is verhoogd, zodat ze de artiesten niet meer hoeven 'te schreeuwen'. Met de vorige toonsoort zingt Mia het nummer 'met minder plezier'. 

Bekijk het optreden bij Khalid & Sophie hieronder. 

Even
Lees ook:
Even Tot Hier drijft de spot met Mia en Dion met het nummer Vals

Ondanks het gedaalde vertrouwen, maken ze zeker nog een kans. Er zijn namelijk wel meer acts waarover twijfel bestaat.

Het kan nóg valser: ook deze songfestivalkandidaten slaan de plank mis

04:19