Ga naar de inhoud
Entertainment

Advocaat John de Mol heeft vertrouwen in uitspraak in Roddelpraat-zaak

Peter Plasman Beeld © ANP

Peter Plasman (71), de advocaat van John de Mol (68), heeft vertrouwen in een voor John goede afloop van de zaak tegen 'Roddelpraat'. Plasman vond het woensdag 'pijnlijk duidelijk' worden dat 'Roddelpraat'-makers Jan Roos (46) en Dennis Schouten (27) hun verhaal 'op niks gebaseerd' hadden.

"Dan wordt het wel een beetje vervelend"

Jan en Dennis moesten woensdag in de rechtbank in Utrecht voorkomen. Zij hadden in een aflevering van hun onlineprogramma gezegd dat John mensen zou hebben omgekocht die getuigen waren van de mishandeling van Shima Kaes door haar ex Johnny de Mol, de zoon van John de Mol. Jan en Dennis zouden dat van twee bronnen hebben gehoord, waarvan er één anoniem wil blijven. De ander zou wel onder ede willen getuigen, aldus de mannen.

Roddelpraat
lees ook:
Roddelpraat sleept John de Mol alsnog voor de rechter

Volgens Plasman hebben de mannen 'niets concreets en alles alleen van horen zeggen'. Hij gaat er daarom vanuit dat de rechter zijn cliënt op 7 juni in het gelijk stelt. John eist een bedrag van 27.500 euro voor zogenoemde buitengerechtelijke incassokosten: de kosten die een schuldeiser maakt om een geldvordering te innen.

Rechter
lees ook:
Rechter doet 7 juni uitspraak in zaak Roddelpraat en John de Mol

Jan en Dennis lieten eerder weten dat ze hopen nog getuigen te kunnen aandragen. "Als we heel eerlijk zijn: meneer De Mol vraagt zomaar een bedrag en kan niet eens onderbouwen waarom. Terwijl wij wel kunnen onderbouwen hoe het gegaan is", aldus Jan. "Dan wordt het wel een beetje vervelend, want dan blijkt dat we een verhaal gerectificeerd hebben dat waar blijkt."