Ga naar de inhoud
Entertainment

Jan Roos heeft vertrouwen in rechtszaken al enige tijd verloren

Jan Roos Beeld © ANP

Jan Roos (46) is 'het vertrouwen in rechtszaken een tijdje geleden verloren'. Dat zei de 'Roddelpraat'-maker woensdag na afloop van de zitting tegen John de Mol (68). Jan en collega Dennis Schouten (27) moesten voorkomen, omdat zij in een aflevering van hun programma hebben gezegd dat John mensen zou hebben omgekocht die getuigen waren van de mishandeling van Shima Kaes door haar ex Johnny de Mol (44), de zoon van John de Mol.

"Meneer De Mol vraagt zomaar een bedrag en kan niet eens onderbouwen waarom"

De programmamakers hebben eerder al twee rechtszaken verloren, waaronder die tegen zangeres Famke Louise. "Die zaak hebben we verloren op gronden dat je denkt: dit kan helemaal niet", aldus Jan.

Jan
Lees ook:
Jan Roos noemt aangifte Carlo Boszhard 'een kansloze zaak'

Toch denkt hij dat hij en zijn collega en goede vriend sterk staan in de zaak rondom de vermeende mishandeling in het Amsterdamse restaurant The Harbour Club. Daar zou John zwijggeld hebben geboden aan omstanders van de mishandeling. Peter Plasman, de advocaat van John, ontkent dat dat gebeurd is. Hij eist een vergoeding van 27.500 euro. "Als we heel eerlijk zijn: meneer De Mol vraagt zomaar een bedrag en kan niet eens onderbouwen waarom. Terwijl wij wel kunnen onderbouwen hoe het gegaan is", zegt Jan.

Jan
Lees ook:
Jan Roos verwijderd van Twitter na tweet over homo's

De rechter doet op 7 juni uitspraak. Jan en Dennis hopen dat de rechter dan meldt dat ze getuigen mogen laten horen. "Dat wordt wel spectaculair, want de hele familie De Mol is er ook bij. En dan zal de waarheid naar boven komen", aldus Jan. "Dan wordt het wel een beetje vervelend, want dan blijkt dat we een verhaal gerectificeerd hebben dat waar blijkt."

Jan Roos zag verlies in rechtszaak Famke Louise aankomen

01:32