Ga naar de inhoud
Entertainment

Rechter doet 7 juni uitspraak in zaak Roddelpraat en John de Mol

Beeld © ANP

De rechter doet op 7 juni uitspraak in de rechtszaak tussen John de Mol (68) en 'Roddelpraat'-makers Jan Roos (46) en Dennis Schouten (27). De makers van het populaire onlineprogramma moesten woensdag in de rechtbank in Utrecht verschijnen. Zij hadden in een aflevering van hun programma gezegd dat John mensen zou hebben omgekocht die getuigen waren van de mishandeling van Shima Kaes door haar ex Johnny de Mol, de zoon van John de Mol.

Zij hadden in een aflevering van hun programma gezegd dat John mensen zou hebben omgekocht die getuigen waren van de mishandeling van Shima Kaes door haar ex Johnny de Mol, de zoon van John de Mol.

John de Mol was wegens 'dringende verplichtingen in het buitenland' zelf niet aanwezig in de rechtszaal, zijn advocaat Peter Plasman was er namens hem. Die eiste namens zijn cliënt een bedrag van 27.500 euro. Jan en Dennis vertelden in de zaal dat zij van twee bronnen hebben vernomen dat De Mol 'indirect' zwijggeld zou hebben betaald aan drie mensen in restaurant The Harbour Club in Amsterdam. Plasman ontkent dat zijn cliënt dat heeft gedaan.

Roddelpraat
lees ook:
Roddelpraat sleept John de Mol alsnog voor de rechter

John eiste eerder al een rectificatie van Roddelpraat. Nadat het duo het verhaal uit de bewuste uitzending hadden gehaald en het artikel van hun website hadden verwijderd, eist John nu ook een geldbedrag. Tientallen fans van het programma woonden de zitting bij.

Dennis
lees ook:
Dennis Schouten verdwijnt na Roddelpraat van het scherm

Johnny de Mol en Shima Kaes hadden tussen 2014 en 2015 een relatie. Er zouden volgens Shima meerdere geweldsincidenten hebben plaatsgevonden tussen de twee. Eind 2020 deed zij aangifte tegen haar ex-verloofde voor poging tot mishandeling en doodslag. Het Openbaar Ministerie seponeerde de aangifte wegens onvoldoende bewijs.