Ga naar de inhoud
Entertainment

1500 voorwerpen uit privécollectie Freddie Mercury onder de hamer

In het najaar gaan meer dan 1500 voorwerpen uit de privécollectie van Freddie Mercury onder de hamer bij veilinghuis Sotheby's. Dat maakte Sotheby's woensdagochtend bekend. De voorwerpen worden verdeeld over zes veilingen en in augustus en september aangeboden.

De collectie wordt ingebracht door Mary Austin, een van de beste vrienden van de vroegere zanger van Queen. Zij zorgde na de dood van Freddie Mercury in 1991 voor de collectie die werd bewaard in zijn voormalige woning Garden Lodge.

Queen
lees ook:
Queen brengt nieuw nummer met Freddie Mercury uit

Een opvallend stuk in de collectie is onder meer een handgeschreven opzet voor de tekst van het nummer 'We Are The Champions'. Tot de pronkstukken behoren ook de kroon en mantel die Freddie droeg tijdens zijn laatste tournee met Queen in 1986. De veiling zal naar verwachting in totaal meer dan 6 miljoen pond (zo'n 6,8 miljoen euro) opleveren. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen.

Rolls-Royce
lees ook:
Rolls-Royce van Freddie Mercury brengt 325.000 euro op voor Oekraïne

Alle voorwerpen van de veiling worden ook vanaf 4 augustus een maand lang tentoongesteld in Londen. Voor die tijd is er ook een aantal tentoonstellingen in New York, Los Angeles en Hong Kong.