Ga naar de inhoud
Entertainment

Jaimie Vaes heeft geen spijt van openheid over autisme Lío : 'Niet wegkijken uit schaamte'

Jaimie Vaes Beeld © ANP

Jaimie Vaes (33) heeft naar eigen zeggen nooit last gehad van de welbekende 'moedermaffia'. Tótdat mensen het idee kregen dat ze haar zoon Lío weghield bij zijn vader Lil Kleine (28). Ook het feit dat Jaimie heeft verteld dat haar zoontje mogelijk een vorm van autisme heeft, viel niet goed bij het publiek. In haar column in de 'Grazia' bijt Jaimie van zich af.

"Waarom mag je je wel uitspreken als je kind een slecht horend oor heeft, maar niet bij autisme?"

Jaimie zegt geschrokken te zijn van de meningen van andere moeders die ze over zich heen heeft gekregen. Het gaat volgens haar niet om jonge meiden die maar wat roepen, maar ook volwassen vrouwen die zich 'op een kortzichtige en vaak domme manier' uiten. De influencer is van mening dat anderen wat minder moeten reageren vanuit aannames en meer mogen nadenken over de beweegredenen van een ander.

Zo zegt Jaimie dat het voor haar een weloverwogen keuze is geweest om zich uit te spreken over de mogelijke vorm van autisme van haar zoontje Lío. 'Helaas ligt er nog steeds een taboe op praten over autisme', schrijft ze. 'Waarom mag je je wel uitspreken als je kind een slecht horend oor heeft, maar niet bij autisme?' vraagt ze zich af. 'Het laatste wat ik als moeder wil, is wegkijken uit schaamte.'

Jaimie
lees ook:
Jaimie Vaes gunt Lil Kleine vervolg carrière: 'Iedereen verdient tweede kans'

Voor Jaimie is het als ouder belangrijk om uit te leggen waarom Lío is zoals hij is. Ook zegt ze van veel vaders en moeders van kinderen met autisme positieve reacties te hebben gekregen. 'Die begrepen me wél, en bij hen kon ik zelf ook veel steun vinden.' Jaimie hoopt al met al dat moeders elkaar meer gaan steunen, dan elkaar afbranden. 'Het laatste wat ik wil, is een medemoeder naar beneden halen.'

De mediastorm rond Jaimie en Lil Kleine ontstond toen bekend werd dat de rapper zijn ex-verloofde had mishandeld. Later bleek dat Jaimie de beelden zelf naar Yvonne Coldeweijer had gestuurd, zodat zij ze uit zou lekken. Daarover hadden de twee telefonisch contact en uiteindelijk heeft de juicevlogger besloten dat telefoongesprek te publiceren. Waarom? Dat vertelt Yvonne in onderstaande video.

Jaimie
lees ook:
Jaimie Vaes hield zoon niet weg bij Lil Kleine: 'Hoop dat ze een gezonde band krijgen'

Yvonne Coldeweijer legt uit waarom ze telefoongesprek Jaimie Vaes heeft gedeeld

01:48