Ga naar de inhoud
Entertainment

Buddy Vedder neemt panelleden in de maling in Secret Duets

Buddy en Richard in Secret Duets Beeld © RTL

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'Secret Duets' wordt afgetrapt door panellid Richard Groenendijk (50). Zijn mysterieuze duetpartner blijkt niemand minder dan acteur Buddy Vedder (28) te zijn. Hoewel alle panelleden hem persoonlijk kennen, is het toch ontzettend moeilijk om zijn identiteit te achterhalen.

“Dit is gewoon heel anders. Hoe kan dit, zijn het er twee?”

Zingen, dansen én acteren: Buddy Vedder kan het allemaal. Dat bewijst hij maar weer met zijn deelname aan Secret Duets. Hij zingt samen met cabaretier Richard Groenendijk het nummer 'Alles Is Liefde'. In de eerste ronde horen we kort zijn stem en die klinkt zwaarder dan we van Buddy gewend zijn: "Hij heeft iets opera-achtigs", aldus Richard. De overige panelleden – Esmée van Kampen, Samantha Steenwijk en Berget Lewis – moeten nog wat meer van deze Secret Singer horen om te kunnen bepalen of het hier om een professionele zanger gaat.

Kijkers
Lees ook:
Kijkers prijzen Henk Krol in Secret Duets: 'Hij kan zingen'

Wat de panelleden niet weten, is dat Buddy bewust een zwaardere stem opzet om de panelleden op het verkeerde been te zetten. Nadat presentator Jamai Loman de eerste gedachtegangen van de panelleden heeft gehoord, gaan ze verder met de volgende ronde en wordt het nummer hervat. En dan is iedereen volledig verbijsterd: de mysterieuze BN’er zingt ineens met een totaal andere stem: "Wat gemeen dit", zegt Esmée. De verbazing is van het gezicht van Richard af te lezen. Hij heeft totaal geen idee met wie hij een duet zingt: "Dit is gewoon heel anders. Hoe kan dit, zijn het er twee?"

Net voordat de muur omhooggaat, mag Richard nog één poging wagen om de identiteit van zijn duetpartner te achterhalen. De cabaretier is zichtbaar gefrustreerd als hij hoort dat hij hem persoonlijk kent: "Ik vind het wel goed met dit programma." Uiteindelijk geeft Richard zijn definitieve antwoord en komt hij uit op Klaas van der Eerden. Wanneer de muur omhooggaat ziet hij Buddy staan en vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats: "Ik hoorde het niet. Sorry, het spijt me."

Olga
Lees ook:
Olga Commandeur maakt onuitwisbare indruk in Secret Duets

Dan heeft Buddy toch wat uit te leggen, want waar kwamen al die verschillende stemmetjes vandaan? "Ik wilde het ze wel een beetje lastig maken, variëren met mijn stem." En dat is aardig gelukt, want aan het einde van het optreden weet alleen Samantha zijn identiteit te raden.

Secret Duets zie je elke donderdag om 20.30 uur bij RTL 4.