Ga naar de inhoud
Entertainment

Olga Commandeur stopt met Nederland in Beweging: 'Op hoogtepunt'

Olga Commandeur in Nederland in Beweging Beeld © Omroep MAX

Olga Commandeur (64) stopt met het populaire ochtendprogramma 'Nederland in Beweging'. "Ik stop op het hoogtepunt", zegt Olga.

"Ik word bijna 65, ben nu nog kerngezond en wil samen met mijn man nóg meer genieten van het leven"

Olga maakt het programma al 23 jaar met veel 'passie en plezier'. "Dat straalde ik hopelijk ook uit. Maar ik word bijna 65, ben nu nog kerngezond en wil samen met mijn man nóg meer genieten van het leven: reizen, wandelen, golfen, de kinderen en kleinkinderen", vertelt ze. Op 26 mei is de laatste aflevering van Nederland in Beweging met Olga te zien. Het programma blijft wel gewoon bestaan.

Olga
Lees ook:
Olga Commandeur en man Frank laten zich van pikante kant zien in Race Across The World

Olga merkt dat ze wat ouder wordt, waardoor de opnames steeds zwaarder worden. "We nemen in drie weekenden achter elkaar voor een heel jaar uitzendingen op. Dus dan moet je superfit zijn zonder blessures. De druk werd zó hoog, dat ik dacht: misschien wordt het nu wel tijd om het iemand anders te laten doen", vertelt ze aan MAX Magazine.

Olga
Lees ook:
Olga Commandeur en man Frank betrokken bij busongeluk in Race Across The World: 'Sta te shaken'

Een paar jaar geleden wordt Olga opgeschrikt door een voorstadium van borstkanker. Dat heeft haar laten realiseren dat ze wat meer wil genieten van het leven. "Als de dood dan zo dichtbij komt, ga je toch anders in het leven staan. Ik heb inmiddels vijf operaties gehad. Dat heeft allemaal meegespeeld in mijn besluit. (...) En ja, natuurlijk ging ik nadenken over de dood, maar ik ben daar nooit bang voor geweest. Het zal mij dan ook tegenvallen als ik niet in de negentig word", zegt ze.

Olga is op dit moment ook te zien in Race Across The World. Samen met haar man Frank zijn ze dé smaakmakers van het programma. In de video hieronder vertelt ze meer over dat avontuur. 

Olga Commandeur na Race Across The World-avontuur: 'Voorbeeld voor mensen van onze leeftijd'

01:59