Ga naar de inhoud
Entertainment

Mia en Dion dalen bij bookmakers, maar tij kán nog keren

Dion Cooper en Mia Nicolai Beeld © ANP

De wedkantoren hebben steeds minder vertrouwen in songfestivalsucces voor Mia Nicolai (27) en Dion Cooper (29). Het Nederlandse duo verliest sinds vorige week langzaamaan terrein en staat maandagochtend op plaats 21 van de 37.

"Wat er uiteindelijk daar op het podium komt te staan is natuurlijk nog onbekend"

Anderhalve week geleden stonden Mia en Dion nog op de veertiende stek. Dat was vlak voor hun tweede liveoptreden in Amsterdam, waar de twee net als een week eerder in Madrid enkele vocale uitglijders maakten. De hoogte positie bij de bookmakers voor het duo was de achtste plek. Daar stonden zij in februari van dit jaar.

Wanneer Mia en Dion hun eerste repetitie (komende maandag) erop hebben zitten, zal hun positie bij de bookmakers nog meer duidelijk maken. Halen zij de finale van het liedjesfestijn? Vooralsnog is dat niet het geval, maar met een goede repetitie zou het tij zomaar kunnen keren.

Aran
lees ook:
Aran Bade vindt kritiek Mia en Dion terecht: 'Zelf ja gezegd'

Mia en Dion lieten vorige week in de podcast Songfestival Troubadours weten dat ze zich nauwelijks bezighouden met wat de bookmakers voorspellen. Dion stipte daarbij aan dat de wedkantoren de posities vooral baseren op wat er nu bekend is. "Maar wat er uiteindelijk daar op het podium komt te staan is natuurlijk nog onbekend. Wat leuk is, want er komen dus vanuit allerlei hoeken verrassingen en dan kan het op het laatste moment weer helemaal verschuiven."

Jan
lees ook:
Jan Smit stapt uit selectiecommissie songfestival, was tegen keuze Mia en Dion

Songfestivalgokkers zetten op dit moment nog altijd verreweg het meeste in op de Zweedse Loreen wat betreft de winst. Zij heeft volgens de bookmakers een winkans van liefst 43 procent. De nummer twee is nog altijd Käärijä uit Finland. Hij heeft 17 procent kans om te winnen.

Mia en Dion met grond gelijk gemaakt in buitenland: ‘Geen chemie’

05:31