Ga naar de inhoud
Entertainment

Even Tot Hier drijft de spot met Mia en Dion met het nummer Vals

Beeld © ANP/Even Tot Hier BNNVARA

Mia Nicolai (27) en Dion Cooper (29) zijn dit jaar de uitverkorenen om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, maar het vertrouwen in het duo neemt met de minuut af nadat ze de afgelopen weken tot twee keer toe een vals optreden geven. Hoewel er inmiddels al een heleboel over gezegd is, weten de heren van 'Even Tot Hier' zaterdagavond het onderwerp op een ludieke manier te bespreken... euh zingen.

"Hoe lang gaat deze nachtmerrie door, de situatie is heikel"

Op geheel eigen wijze drijven Niels van der Laan en Jeroen Woe - zoals we van ze gewend zijn - zaterdagavond de spot met de Nederlandse inzending van het songfestival, die inmiddels gezakt is naar positie twintig. Ook de presentatoren van het satirische programma halen bij lange na niet alle noten in het liedje over de aardgaswinning in Groningen, dat - geheel toepasselijk - wordt gezongen op de melodie van 'Burning Daylight'.

'Hoe lang gaat deze nachtmerrie door, de situatie is heikel', luidt de tekst van het nummer met de pakkende titel 'Vals'.

Jeangu
Lees ook:
Jeangu Macrooy voorspelt waar Mia en Dion eindigen op songfestival: 'Top 20'

Op Twitter wordt er massaal gereageerd op de parodie. Waar de een het 'fantastisch' vindt en zelfs oppert het Even Tot Hier-duo naar het songfestival te sturen, vindt de ander het te ver gaan.

'Iedereen lachen om het stukje van Dion en Mia. Totdat Dion en Mia over een paar jaar hun verhaal doen bij een talkshow: 'Hoe ze het vonden om kapot gemaakt te worden door de media'. Dan hebben we spontaan medelijden. Hebben we niet geleerd van Joan Franka?' klinkt het tegengeluid.

Jan
Lees ook:
Jan Smit stapt uit selectiecommissie songfestival, was tegen keuze Mia en Dion

Op 9 mei staan Mia en Dion in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Even Tot Hier kijk je hier terug.

Mia en Dion met grond gelijk gemaakt in buitenland: ‘Geen chemie’

05:31
Oud
Lees ook:
Oud Songfestival-winnares Loreen had medelijden met Mia en Dion