Ga naar de inhoud
Entertainment

Jeangu Macrooy voorspelt waar Mia en Dion eindigen op songfestival: 'Top 20'

Jeangu Macrooy Beeld © ANP

Oud-deelnemer van het Eurovisiesongfestival Jeangu Macrooy (29) heeft in 'De Veronica Ochtendshow' een voorspelling gedaan over de kansen van onze inzending Mia (27) en Dion (29). Jeangu heeft er weinig vertrouwen in en denkt dat we niet meer moeten verwachten dan een top 20-klassering.

"Ik ben de persoon om te zeggen: 'Als je er staat, is het al heel tof'"

"Ik vind het een mooi nummer", vertelt Jeangu aan de ochtendshow over 'Burning Daylight' van Mia en Dion. Ondanks de valse optredens van de afgelopen tijd, denkt hij dat er hoop is voor het duo. "Als het lukt om het live-optreden beter te krijgen, stabieler te krijgen, als ze wat meer rust in hun hoofd krijgen en de zenuwen onder controle krijgen... tja, ik gun het ze wel in ieder geval." 

Aran
Lees ook:
Aran Bade vindt kritiek Mia en Dion terecht: 'Zelf ja gezegd'

Jeangu, die zelf 23e is geworden op het songfestival in 2021, vindt het lastig om te voorspellen waar Mia en Dion eindigen op het liedjesfestijn. "Dat is altijd lastig te zeggen, hè? Als je kijkt naar de voorspelling, en meestal komt dat wel uit, dan is Zweden de winnaar. Wat mij betreft zou dat heel terecht zijn", zo draait hij om het antwoord op de vraag heen.

"Ik ben de persoon om te zeggen: 'Als je er staat, is het al heel tof.' Ik zeg een top 20." Dat vinden de dj's van de ochtendshow wel erg magertjes. "Nou, dat is een in de categorie meedoen is belangrijker dan winnen", gieren ze het uit.

Songfestival-commissielid
Lees ook:
Songfestival-commissielid Hila Noorzai staat achter Mia en Dion

Ook oud-deelnemer Ilse DeLange, die samen met Waylon tweede wordt in 2014 op het songfestival, heeft gezien dat Mia en Dion de juiste noten nog niet raken. In de video hieronder geeft ze aan dat ze medelijden met het duo heeft.

Ilse DeLange heeft medelijden met Mia en Dion: ‘Het is niet goed’

03:44