Ga naar de inhoud
Entertainment

25-jarige ster Moonbin van K-popband Astro overleden

Moonbin Beeld © Instagram @moon_ko_ng

De Zuid-Koreaanse popster Moonbin, een lid van de K-popband ASTRO, is woensdag overleden op 25-jarige leeftijd in zijn huis in Seoul. Dat meldt het managementbureau van de band in een verklaring op Twitter, zonder de oorzaak van Moonbins dood te vermelden.

"Op 19 april heeft ASTRO-lid Moonbin ons plotseling verlaten en is nu een ster aan de hemel geworden"

'Op 19 april heeft ASTRO-lid Moonbin ons plotseling verlaten en is nu een ster aan de hemel geworden', aldus het bureau. Volgens persbureau Yonhap werd Moonbin woensdagavond dood aangetroffen in zijn huis in Seoul. Hij woonde in de chique wijk Gangnam, wereldwijd bekend van de hit 'Gangnam Style' van Psy.

Psy
Lees ook:
Psy kreeg stress van succes Gangnam Style

Moonbin was een acteur, danser, model en zanger. In die laatste hoedanigheid trad hij ook op met de band Moonbin & Sanha. ASTRO, oorspronkelijk een zeskoppige mannelijke K-Pop-groep, brak in 2016 door met het korte album 'Spring Up'.

De afgelopen jaren zijn wel meer Koreaanse beroemdheden van in de twintig plotseling overleden. Zo zorgde in 2019 de dood van twee jonge K-popsterren voor een schok in Zuid-Korea. Eerder deze maand werd ook Jung Chae-yull, een 26-jarige actrice, dood aangetroffen in haar huis. Sommige, maar niet alle gevallen zijn erkend als zelfmoord.

Blackpink
Lees ook:
Blackpink meest gestreamde vrouwengroep op Spotify
Bron: ANP/RTL Boulevard