Ga naar de inhoud
Entertainment

Vinchenzo wint tweede seizoen Better Than Ever

Na zes weken is het zover: de grote finale van ‘Better Than Ever’. De overgebleven kandidaten geven alles om met 25.000 euro aan muziekgeld naar huis te kunnen gaan, maar uiteindelijk gaat Vinchenzo (23) er met de winst vandoor. Na zijn solo-optreden en het duet met Waylon (42) wordt hij door zijn medekandidaten gekroond tot de grote winnaar van dit seizoen.

“Toen veranderde mijn leven ineens van een scholier naar een artiest”

In de finale zingt Vinchenzo het nummer Man in the Mirror en krijgt hij na afloop een staande ovatie: “Dit is fantastisch”, complimenteert Martijn Krabbé hem. Het nummer heeft voor Vinchenzo een speciale betekenis. Hij is namelijk een groot Michael Jackson-fan, maar dat betekent ook dat hij het extra spannend vindt om een nummer van zijn idool te kiezen.

Vijf weken terug treedt Vinchenzo voor het eerst op bij Better Than Ever. Hij vertelt in die aflevering over zijn doorbraak na The voice of Holland: “Toen veranderde mijn leven ineens van een scholier naar een artiest.” Ondanks dat hij door het hele land mag optreden en verschillende nummers uitbrengt, zijn de ambities die hij heeft te groot. Hij verkast naar het buitenland, waarna het angstvallig stil wordt rondom Vinchenzo. Met zijn nieuwe muziek wil hij zichzelf herintroduceren in Nederland: “Ik heb nu een andere visie op muziek, ik ben daarin ook wel gegroeid en heb daar veel over geleerd.”

Anna
Lees ook:
Anna Speller kreeg binnen K-otic te maken met seksisme: ‘Ik heb zoveel gehuild’

Voor het laatste duet kiest Vinchenzo ervoor om samen met Waylon het nummer How Come, How Long te zingen. Ondanks dat het publiek dolenthousiast is over zijn eerste optreden, komt de winst hem niet aanwaaien. Hij moet het namelijk nog opnemen tegen Julia Zahra. Wanneer Martijn Krabbé aan Vinchenzo vraagt wat hij met het prijzengeld zou doen, zegt hij: “Als ik een nummer uitbreng, vind ik het altijd wel tof om daar een hele toffe videoclip bij te schieten. Daar gaan ook altijd wel wat centjes in zitten.” Met alle nieuwe nummers die Vinchenzo dit jaar wil gaan uitbrengen, kan hij het geld dus goed gebruiken.

Als Vinchenzo wat later hoort dat hij gewonnen heeft, valt zijn mond open van verbazing. Hij wil na afloop nog een paar mensen bedanken: “Ik wil allereerst een heel hard applaus voor Julia. Ik wil ook een heel hard applaus voor alle medekandidaten daar op de bank. En ik wil ook nog even de band bedanken, want jullie waren fenomenaal.” Met deze mooie woorden sluit Vinchenzo het programma af.

Waanzinnig duet Waylon en Vincenzo zorgt voor kippenvel

03:13

Het hele seizoen van Better Than Ever kijk je terug bij Videoland.