Ga naar de inhoud
Entertainment

Ex-partner Catherine Keyl overleden: 'Ontzettend verdrietig'

Catherine Keyl Beeld © ANP

Catherine Keyl (76) heeft recent te maken gekregen met groot verlies. Haar ex-partner, en tevens goede vriend, Peter Hawthorne, is namelijk overleden. Dat deelt de presentatrice zelf in een column die ze schrijft voor 'De Telegraaf'.

"Gelukkig heb ik hem nog vlak voor z’n dood, tijdens zo'n helder moment, gesproken"

Een week geleden is Peter overleden, vertelt Catherine. Hoewel zij en Peter al drie jaar uit elkaar waren, hadden ze nog steeds een vriendschappelijke band. "In februari heb ik Peter nog gezien: mijn Indiana Jones", zegt ze.

Catherine
lees ook:
Catherine Keyl afgewimpeld door talkshows: 'Niemand wil het doen'

Peter en zijn familieleden hadden een tijdje terug last van een grieperig gevoel. "Maar toen iedereen in de familie al lang beter was, voelde hij zich nog steeds beroerd. Hij bleek nierfalen te hebben", vertelt Catherine. Voor ze het wist sliep Peter vijftien uur op een dag en was hij maar een paar minuten per etmaal helder. "Gelukkig heb ik hem nog vlak voor z’n dood, tijdens zo'n helder moment, gesproken."

Uiteraard is Catherine 'ontzettend verdrietig'. Toch is ze 'vreemd genoeg' ook blij. "Peter heeft geen pijn geleden, stierf te midden van z'n vier kinderen zoals hij wilde en zijn sterfbed duurde maar een paar dagen. Allemaal dingen om heel dankbaar voor te zijn." Peter is 89 jaar geworden.

Catherine
lees ook:
Catherine Keyl voelde zich ongewild op redactie NOS Sport: 'Wat moet jij hier?'