Ga naar de inhoud
Entertainment

BN'ers en royals op besloten uitvaart van Huub Oosterhuis

Uitvaart Huub Oosterhuis Beeld © ANP

Zangeres Trijntje Oosterhuis (50) en haar broer Tjeerd (51) hebben zaterdag in de Westerkerk in Amsterdam afscheid genomen van hun vader Huub Oosterhuis, die zondagavond op 89-jarige leeftijd overleed. De theoloog en dichter werd in besloten kring begraven.

Ook zangeres Edsilia Rombley, de vrouw van componist Tjeerd Oosterhuis, was aanwezig bij de uitvaart. Andere BN'ers die waren uitgenodigd voor de dienst waren onder anderen presentator Robert ten Brink, zanger Frank Boeijen en presentator Jörgen Raymann.

Honderden
Lees ook:
Honderden mensen nemen afscheid Huub, van vader Trijntje en Teerd Oosterhuis

Daarnaast namen ook prinses Mabel, prinses Laurentien en prins Constantijn namens de koninklijke familie afscheid van Oosterhuis. De theoloog had jarenlang nauwe banden met het koninklijk huis, met name met prinses Beatrix. Zo sprak hij op de uitvaart van prins Claus, de man van Beatrix die in 2002 overleed.

Trijntje
Lees ook:
Trijntje en Tjeerd: 'Ondanks verdriet is hart vervuld met liefde'

Vrijdagavond namen honderden mensen al afscheid van Oosterhuis in De Rode Hoed in Amsterdam, het centrum voor religie, politiek en cultuur dat hij in 1990 stichtte en waarvan hij van 1991 tot 1998 directeur was.

Daphne Bunskoek gaat Huub Oosterhuis missen: 'Heel bijzondere man is overleden'

02:11