Ga naar de inhoud
Entertainment

Astrid Joosten ondanks gebrek aan kinderwens dolgelukkig met bonuskinderen

Astrid Joosten Beeld © ANP

Astrid Joosten (65) mag dan niet hun moeder zijn, ze is dolgelukkig met haar bonuskinderen, vertelt ze in een interview met 'De Telegraaf'. De presentatrice legt uit dat ze nooit een kinderwens heeft gehad en nu per toeval bonusmoeder is geworden. En daar is ze erg blij mee.

"Ik heb eigenlijk ook nooit een moedergevoel gehad, wat veel vrouwen wel hebben"

Astrid vindt het vooral niet 'zielig' dat ze geen moeder is. Ze vindt het dan ook geen pijnlijk onderwerp. "Ik heb ze nooit gewild. (...) Ik was niet onvruchtbaar. Dat ik geen kinderen zou krijgen, is niet iets wat ik op mijn achttiende bedacht heb, zo werkt het niet. Maar ik zat óf niet in een geschikte relatie óf van de ander hoefde het niet." Toch is er rond haar veertigste een punt geweest waarop ze het heeft overwogen. Uiteindelijk komt ze tot de conclusie dat ze het helemaal niet zo graag wil. "Ik heb eigenlijk ook nooit een moedergevoel gehad, wat veel vrouwen wel hebben, dan kun je het ook maar beter niet doen.”

Astrid
Lees ook:
Astrid Joosten was samenwonen 'ontwend' na zes jaar alleen zijn

Dat ze geen kinderen heeft, betekent niet dat ze kinderen niet leuk vindt. Ze kan vooral heel erg genieten van 'grote kinderen'. Zoals die van haar man Rob. "Die zijn tussen de 18 en 24 jaar. Net als mijn nichtjes en neefjes, dat zijn twintigers. Daar kun je goede gesprekken mee hebben, die komen met vragen en dan kun je ze wijze lessen geven. Dat vind ik echt leuk. Maar dat kleine grut, ongelooflijke handenbinders, ik heb vriendinnen nooit benijd." Het is inmiddels goed gebruik dat Astrid samen met Rob en de kinderen op vakantie gaat. "Ik heb een huis in Frankrijk en dan komt de een na de ander aanwaaien. Even gratis chillen bij papa en Astrid.”

Hoewel voor haar omgeving altijd duidelijk is geweest dat ze geen kinderwens heeft, krijgt Astrid zo nu en dan toch wat gekke opmerkingen. "De gekste opmerking was iemand die zei dat ik misschien geen bezoek krijg als ik later in een bejaardenhuis terechtkom. Maar daar ga je toch geen kinderen voor nemen? Doe normaal!”

Man
Lees ook:
Man Astrid Joosten kon ogen niet van haar afhouden bij eerste ontmoeting