Ga naar de inhoud
Entertainment

Joan Franka diep geraakt door reacties op Better Than Ever

Joan Franka Beeld © ANP

Joan Franka (33) blikt deze week in 'Better Than Ever' openhartig terug op een heftige periode uit haar zangcarrière. De voormalig 'The Voice'-kandidate vertelt dat haar managementteam, dat ze aan het programma overhoudt, haar erg slecht heeft behandeld. Na de uitzending ontvangt de zangeres tot haar grote verbazing enorm veel liefde van de kijkers.

"Ik ben echt een beetje in shock"

Op haar Instagram Stories bedankt Joan alle kijkers voor de lieve woorden die ze na de uitzending van Better Than Ever heeft ontvangen. "Echt heel erg bedankt voor al jullie lieve berichtjes. Ik ben echt een beetje in shock. Dank je wel. Heel erg dank je wel", zegt ze met tranen in haar ogen. 

Zijn
Lees ook:
Zijn ze veel veranderd? Dit is hoe de Better Than Ever-kandidaten er vroeger uitzagen

Joan doet na haar deelname aan The voice of Holland mee aan het Eurovisiesongfestival, in samenwerking met het team van The Voice. Haar deelname aan het songfestival valt echter niet mee. "Wat pijn deed, is dat mijn manager tegen me zei: hé Joan, moet je eens kijken naar jezelf. Je ziet er echt niet uit. Je moet echt afvallen. Want kijk eens naast je. Wil je niet zo zijn?" blikt ze terug.

Ze ontwikkelt hierdoor zelfs een eetstoornis, legt ze uit. Daarbij zorgt haar team er ook voor dat ze zich erg eenzaam voelt tijdens haar deelname aan het songfestival. Zo mag haar familie niet mee. "Ik heb gesmeekt, van: mag alsjeblieft mijn moeder mee? Maar ik mocht wel een stylist meenemen en iemand voor m'n haar en iemand voor de make-up, zelfs een nagelstylist als ik wilde." 

Laise
Lees ook:
Laise Sanches in Better Than Ever: 'Adlicious ging kapot door schuld van 200.000 euro'

Op Instagram wordt Joan overspoeld met lieve berichtjes van de kijkers. Zo schrijft iemand: 'Serieus, als je geraakt wil worden door een verhaal dat gaat van verdriet, wanhoop en pijn naar vechtlust, kracht, hoop en vrijheid, kijk dan naar het optreden van Joan Franka.' Een andere kijker vindt het 'ontroerend en prachtig om te zien' hoe Franka 'haar ruimte weer terugclaimt op het podium' na haar helse ervaring. 

De BLVD Podcast: #20: Better Than Ever is de grote Waylon-show en alle geheimen van RTL Boulevard ontrafeld

39:12