Ga naar de inhoud
Entertainment

KRO-NCRV herdenkt Huub Oosterhuis met programma over zijn teksten

Huub Oosterhuis Beeld © ANP

KRO-NCRV herdenkt zaterdag componist en theoloog Huub Oosterhuis met een speciale uitzending over zijn liedteksten. Dat heeft de omroep vrijdag gemeld. Op NPO 2 is iets na 17.00 uur een speciale uitzending van het programma 'Petrus In Het Land' te zien waarin de muzikale erfenis van Huub centraal staat.

"Zijn teksten zijn voor veel mensen van grote betekenis"

"Zijn teksten zijn voor veel mensen van grote betekenis", aldus KRO-NCRV. Diverse vrienden en kerkelijke coryfeeën vertellen een persoonlijk verhaal bij een lied. Daarnaast worden verschillende nummers van hem uitgevoerd door de Petrus-band. De uitzending heeft als titel Blijf Zingen, wat een van de motto's van Huub is.

Afscheid
Lees ook:
Afscheid Huub Oosterhuis in De Rode Hoed in Amsterdam

Huub, de vader van Trijntje en Tjeerd Oosterhuis, overleed zondag op 89-jarige leeftijd. Hij maakte sinds de jaren zestig naam als dichter en Bijbeluitlegger die de Bijbelse boodschap op hedendaagse wijze probeerde te vertolken. Zijn werk had grote invloed op de vernieuwing van de liturgie in de Rooms-Katholieke Kerk. Zaterdag wordt er een afscheidsdienst gehouden in de Westerkerk. De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden.

Daphne Bunskoek gaat Huub Oosterhuis missen: 'Heel bijzondere man is overleden'

02:11
Huub
Lees ook:
Huub Oosterhuis, vader van Trijntje en Tjeerd, overleden