Ga naar de inhoud
Entertainment

Goldband brengt extra nieuwe single uit

Goldband Beeld © ANP

Goldband heeft niet één maar twee nieuwe singles uitgebracht. Naast het nummer 'Rommel' is donderdag ook een gelijknamige ep verschenen met daarop de track 'Paniekaanval'. Een derde nummer, genaamd 'Het Gesprek', is als 'gek introotje' opgenomen, legde de groep donderdag uit in de middagshow van Domien Verschuuren (35) op Qmusic.

'Rommel', de leadsingle, gaat over de verdovende en stimulerende middelen die bandleden Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen gebruiken. "Het is een eerlijk verhaal over hoe wij daarmee omgaan", zei Milo daarover. "Wij komen uit een omgeving waar het mogelijk is om er eerlijk over te praten, ook met onze ouders en zo. Ik hopen dat andere mensen dat ook kunnen doen."

Stiekem
Lees ook:
Stiekem van Maan en Goldband is uitgeroepen tot song van het jaar

Milo verwees daarbij naar de ophef die begin dit jaar op sociale media ontstond toen een video rondging waarin te zien is dat hij drugs gebruikt voor de neus van zijn fans. "Je zag de reacties op dat filmpje, het raakt toch de gevoelige snaar, zeg maar."

Goldband-zanger
Lees ook:
Goldband-zanger betuigt spijt na drugsgebruik op podium: 'Niet slim'

'Rommel' is de eerste nieuwe single van Goldband in lange tijd. Na het verschijnen van het hitalbum Betaalbare Romantiek in augustus 2021 verscheen vorig jaar alleen nog de single 'Psycho'. Wel deed het trio mee op het nummer 'Stiekem' van Maan. Dat nummer staat nog altijd hoog genoteerd in de hitlijsten.

Goldband weer 'helemaal los' met alcohol: 'Best wel afgevlakt'

00:56