Ga naar de inhoud
Entertainment

Anna Speller kreeg binnen K-otic te maken met seksisme: ‘Ik heb zoveel gehuild’

Better Than Ever Beeld © RTL

Anna Speller (38) is pas vijftien jaar oud wanneer ze auditie doet voor het programma ‘Starmaker’. Door haar deelname komt ze in de populaire band K-otic terecht en beleeft ze allerlei bizarre showbizztaferelen. Ze vertelt in 'Better Than Ever' over deze bijzondere, maar ook heftige periode uit haar leven.

"Ik was vanaf mijn zestiende met mijn kop op tv en dat doet ook iets met je”

Piepjong is Anna Speller wanneer ze meedoet aan het programma Starmaker. Drie maanden lang zit ze in een huis afgezonderd van de buitenwereld om te werken aan haar zangcarrière: "Je gaat dus drie maanden in een huis zitten en komt niet meer thuis." Dat is erg onwennig voor Anna, maar ondanks het gemis van thuis heeft ze het ontzettend naar haar zin: "We hadden het gewoon heel erg leuk met zijn allen."

Al snel groeit de band K-otic uit tot een megasucces in Nederland, maar Anna krijgt daar weinig van mee: "Ik weet nog dat we met zijn allen in een bus zaten en dat we eigenlijk een signeersessie zouden doen. Dat was in een platenzaak, maar het bleek dus dat die hele straat al vol stond. En dat bleek voor ons te zijn." Dat moment staat Anna nog altijd bij: "Mensen begonnen aan de bus te duwen en trekken." De hele band kijkt vol ongeloof toe.

Danjil
Lees ook:
Danjil van The Voice moest twee jaar lang wachten op nieuwe lever

Anna komt er al gauw achter dat er als groepslid onbedoeld veel focus op haar uiterlijk ligt. Iets waar zij op die leeftijd helemaal niet klaar voor is. Wanneer K-otic de videoclip van 'Damn, I Think I Love You' opneemt, gebeurt er iets waar Anna niet achterstaat: "Ik had een vestje aan en daar zat een speldje aan omdat we moesten rennen. Dat speldje was er afgegaan en dat vestje ging helemaal naar beneden."

Daardoor zakt haar topje langzaam af, waardoor er meer van haar decolleté zichtbaar is dan haar bedoeling was. "Als je dat dan zo ziet en zegt dat je het niet fijn vindt, werd er gezegd: 'Daar moet je juist gebruik van maken en dat is ook jouw rol in de groep.'" Op dat moment komen al haar emoties eruit: "Ik heb echt zoveel gehuild daarom."

Uiteindelijk treedt Anna twee jaar lang met K-otic op, tot de band uit elkaar valt na het vertrek van Sita Vermeulen. "We hebben zelf besloten om te stoppen, maar dan moet je gaan kijken hoe je eigen pad verdergaat." Anna weet zeker dat ze in het mediavak verder wil gaan en doet een vooropleiding aan de toneelschool. Hierdoor krijgt ze al gauw meerdere grote rollen bij verschillende omroepen te pakken. Daarna wordt het echter stil rondom Anna. In deze periode bevalt ze van haar dochtertje Maeve (5). Ze is blij dat ze sindsdien niet meer in de spotlights staat: "Ik was vanaf mijn zestiende met mijn kop op tv en dat doet ook iets met je."

Marlies
Lees ook:
Marlies uit Idols blikt terug op heftige tijd in Better Than Ever: 'Mijn man werd blind'

Nu treedt Anna voor het eerst sinds zeven jaar weer op en ook daar heeft ze zo haar twijfels over: "Ik voelde een bepaalde drempel en angst." Toch pakt Anna haar deelname met beide handen aan: "Het is een kans om in het diepe te springen." Ze zingt het prachtige nummer Niet Alleen van Tino Martin, dat ze opdraagt aan haar ex en de vader van haar dochtertje, met wie ze nog altijd een goede band heeft.

Kandidaten onder de indruk van optreden Anna Speller

03:43

Better Than Ever zie je iedere donderdag om 20.30 uur bij RTL 4. Volgende week is de grote finale.