Ga naar de inhoud
Entertainment

HBO-baas noemt controverse rond J.K. Rowling 'gecompliceerd'

J.K. Rowling Beeld © ANP

Casey Bloys weigert in te gaan op de omstreden transgender-uitspraken van J.K. Rowling (57), het brein achter Harry Potter. De baas van HBO en HBO Max krijgt hier vragen over sinds bekendmaking van de komst van de Harry Potter-serie.

Eerder deze week wordt bekend dat Warner Bros. met een nieuwe serie komt op basis van de boeken van Harry Potter. De serie moet te zien zijn op MAX, de nieuwe streamingdienst van Warner Bros. MAX is een samenvoeging van HBO Max en Discovery.

Casey krijgt na de bekendmaking van het nieuws de vraag of hij het als een uitdaging ziet om talent te werven voor de serie na de controversiële opmerkingen van Rowling. "Daar heb ik vandaag geen commentaar op", reageert hij. "Nee, ik denk niet dat dit de plek is om dat te bespreken. Dat ligt duidelijk heel genuanceerd en is gecompliceerd. Het is niet iets waar we nu op ingaan."

Warner
Lees ook:
Warner Bros kondigt nieuwe Harry Potter-serie aan

Rowling zorgt eerder op sociale media meermaals voor ophef. Zo bekritiseert ze onder meer een artikel waarin de omschrijving 'mensen die menstrueren' voorkomt. Ze grapt dat daar toch een woord voor was, doelend op vrouwen. Critici nemen haar dat kwalijk, omdat ook transmannen kunnen menstrueren. Acteurs Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint, de hoofdrolspelers uit de Harry Potter-films, nemen afstand van haar uitspraken.

J.K.
Lees ook:
J.K. Rowling blijft achter omstreden transgender-uitspraken staan

In de nieuwe serie zullen andere acteurs te zien zijn dan in de succesvolle filmreeks. Elk seizoen van de serie zal één boek uit de reeks beslaan. Het is de bedoeling dat de serie Harry Potter tien jaar lang gaat lopen op MAX.

De boeken van Harry Potter zijn al verfilmd. De eerste Harry Potter-film verschijnt in 2001. De reeks wordt in 2011 afgesloten met Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2. Het is na Marvel en Star Wars de meest succesvolle filmreeks uit de geschiedenis. De acht films brengen wereldwijd 10 miljard dollar op. In Nederland kopen meer dan 12 miljoen bezoekers een bioscoopkaartje.

Harry Potter krijgt een tv-serie: 'Komen zeven seizoenen aan'

03:47
Harry
Lees ook:
Harry Potter-ster Daniel Radcliffe rouwt om collega 'Hagrid'